Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru donaţia de aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie trimisă vineri Republicii Moldova.

Author: Alina Raducu vineri 19 februarie 2021 , 15:03

Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova
Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris von der Leyen pe Twitter.

Ce mesaj a transmis Președinta Comisiei Europene, României?

Mulţumesc României că a trimis aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a fost mesajul postat vineri de Ursula von der Leyen pe Twitter.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Conform acestei hotărâri, România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.

Cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu este vineri într-o vizită la Chişinău unde va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu , cu prim-ministrul interimar şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi, precum şi participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 19 februarie. Numărul pacienţilor de la ATI a crescut uşor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si