Va fi dezastru în România! Peste 12.000 de angajați vor fi dați afară de la muncă! Ce sector va fi cel mai afectat? Dacă lucrezi în acest domeniu trebuie să începi să îți cauți de muncă!

O sa fie mari probleme în perioada următoare

C.I.P., joi 31 ianuarie 2019 , 11:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a până la 12.000 de angajaţi, respectiv 25% din salariaţi din sectorul bancar, din cauza taxei pe lăcomiei aplicate activelor bancare, susţine preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB).

"Avem informaţii că 25% din angajaţii sistemului bancar ar urma să fie disponibilizaţi dacă ordonanţa care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală. Am început deja negocieri pentru a ne asigura că se vor lua măsuri pentru ca oamenii afectaţi să poată trece mai uşor peste eventualele restructurări masive", a declarat Paraschiv Constantin, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), pentru profit.ro.

El estimează că este o decizie intempestivă şi generalizată la nivelul întregi pieţe, urmând să aibă loc „disponibilizarea a 25% din cei circa 65.000 de angajaţi din sistem”, care ar afecta 10-12.000 de oameni. Paraschiv Constantin susţine că a primit promisiuni din bănci, de la şefii departamentelor de resurse umane, până în martie, când se va aplica prima dată taxa pe active şi se va şti dacă OUG va suferi sau nu modificări, nu se vor pune în practică restructurări masive.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si