Ioan Burculeţ este specialist în astrologie, iar în previziunile sale pentru sfârşitul acestui an a precizat că vor fi multe catastrofe, cutremure în întreaga lume. Specialistul prevede chiar un cutremur care va lovi ţara noastră, posibil până la finalul acestui an.

Nu este singrurul specialist care vine cu ştiri alarmante. ”Global Earthquake Forecaster” spune că mai multe seisme se vor produce în momentul în care planetele Mercur, Pământ, Marte, Jupiter şi Venus se vor alinia.

Cercetătorul Frank Hoogerbeets a ajuns la concluzia că fenomenul va avea loc pe data de 21 decembrie şi estimează că magnitudinea cutremurului ar ajunge pînă la 8 grade pe scara Richter, relatează express.co.uk.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Totuşi, experţii în domeniu cred că teoria lui Frank Hoogerberts este una greşită. Geofizicienii din cadrul Institutului american de Geofizică (USGS) spun că nu a exsitat până în momentul de faţă niciun om de ştiinţă care să poată să prezică un cutremur pentru că nu există metode pentru a face asta şi nici nu vor fi în viitorul apropiat.

Şi seismologii de la noi spun că un cutremur mare ar putea avea loc, însă el nu poate fi prezis.

În zona Vrancei, un cutremur major se poate produce oricând, dar nimeni nu poate şti momentul exact când se va întâmpla, precizează  directorul Observatorului Seismologic de la Vrîncioaia, inginerul Ioan Verdeş.

"Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Observatorul Seismologic este primul care înregistrează producerea unui cutremur în zona seismică Vrancea. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti.

Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802. Odată cu monitorizarea seismică a zonei, încercăm, prin studierea unor factori precursori ai unui cutremur, infrasunete, încărcarea electrostatică a atmosferei, emisia de radon etc, să creăm o bază de date care să fie ca o amprentă de avertizare pusă pe un cutremur, înainte, în timpul şi post eveniment. Urmaşii noştri probabil îşi vor da seama când va urma o mişcare tectonică. Dar până acum nu avem baza de date necesară", a declarat Ioan Verdeş, citat de Agerpres.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si