Va place parizerul, dar nu consumati des pentru ca e nociv pentru sanatatea dumneavoastra? Nicio problema! Niste studenti din Galati au facut o varianta BIO a produsului!

In topul preferintelor, cand vine vorba de mezeluri, parizerul din comert are mai nou un inlocuitor sanatos. Inventatorii lui sunt studenti ai Facultatii de stiinta si Ingineria Alimentelor Galati.

Author: G. S. luni 26 martie 2018 , 18:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Parizerul bio e ca o gura de aer proaspat pe o piata care abunda in mezeluri cu aditivi: in loc de nitriti, are extract de catina. 
In fabricarea parizerului, studentii au avut ca punct de plecare consumul mare. Un studiu de piata realizat de curand arata ca doi din zece romani mananca mezeluri zilnic, iar unu din doi le include cel putin o data in meniul saptamanal. 
 
 
Cei care poftesc la astfel de alimente procesate sunt in mare parte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Reprezentantii Asociatiei pro Consumatori au analizat recent 52 de tipuri de parizer de pe piata si au descoperit ca jumatate din probe au pana la 19 aditivi.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii ne atrage atentia: aditivii alimentari se elimina in ani de zile din organism. Cand vine vorba de alegere, gustul conteaza.
Ca sa ajunga pe masa romanilor, parizerul bio ar trebui sa intre in linia de productie a unui procesator.
Desi costurile n-ar fi semnificativ mai mari, deocamdata interesatii intarzie sa apara.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si