Anunț de ultima oră despre cel mai avansat vaccin pentru Covid-19

Prima companie din lume care a reușit să ajungă în faza finală a testelor clinice pentru un vaccin împotriva Covid-19 spune că testele vor dura până la finalul lunii octombrie.

R.I., miercuri 15 iulie 2020 , 08:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că, la 27 iulie, va intra în faza finală a testelor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19, devenind prima firmă din domeniu care a ajuns în acest stadiu la nivel mondial, notează AFP.

Citeste si: S-a vindecat de coronavirus în urmă cu două luni. Apoi ceva uluitor s-a întâmplat

Teste clinice până în 27 octombrie

În total, 30.000 de persoane vor participa la această fază decisivă în Statele Unite: jumătate dintre ei vor primi o doză de 100 de micrograme, ceilalţi un placebo. Scopul acestui prim test va fi de a preveni orice simptom al COVID-19. Obiectivele secundare includ prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. Acest studiu urmează să dureze până la 27 octombrie.

Citeste si: Un oraș din America este "noul Wuhan"

Conform Agerpres, aunţul plasează compania Moderna în fruntea cursei mondiale pentru un vaccin împotriva acestei boli care a contaminat peste 13 milioane de persoane în lume şi a făcut mai mult de 570.000 de morţi. Oamenii de ştiinţă avertizează însă că primele vaccinuri care vor ajunge pe piaţă nu vor fi obligatoriu şi cele mai eficiente sau cele mai sigure.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si