Cât de eficient este vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson?

Cât de eficient este vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson? Vaccinul Johnson & Johnson, realizat în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură tranșă; celelalte două vaccinuri utilizate de Moderna și Pfizer-BioNTech, necesită două doze, administrate între trei și patru săptămâni.

Razvan Ilie, marți 02 martie 2021 , 17:37

Vaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson necesită doar refrigerare de bază pentru depozitare.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccin COVID-19 Johnson & Johnson- cât de eficient este

Vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson, a cărui injectare a început deja în Africa de Sud, este aşteptat cu interes pentru că are două avantaje majore: se administrează

într-o singură doză și poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia acestuia. 

Zilele trecute, un comitet de experţi a recomandat în unanimitate autorizarea de urgenţă în Statele Unite a vaccinului cu doză unică al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Citeste si: Virusul mutant se extinde în România. Câte cazuri noi au apărut din tulpina britanică de SARS-COV-2

Vaccinul Johnson & Johnson, făcut în parteneriat cu compania Janssen Pharmaceuticals, este în general sigur și foarte eficient împotriva celor mai severe forme ale bolii, potrivit evaluării favorabile emise de Administrația Americană pentru siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA) asupra serului Johnson & Johnson.

Vaccin COVID-19 Johnson & Johnson are 85% eficacitate 

Compania Johnson & Johnson a raportat rezultatele testelor clinice din faza a treia la sfârșitul lunii ianuarie, date care arată că în SUA vaccinul are o eficiență de 72% în prevenirea cazurilor cu forme moderate de Covid-19 până la severe – în esență prevenind spitalizarea și decesul celor care

se infectează cu coronavirus. Când compania a analizat efectul serului asupra prevenirii formelor grave ale bolii, a descoperit că este 85% eficient.

Citeste si:  Primul beneficiu concret dacă ești vaccinat anti-COVID

Însă, la nivel global, eficiența vaccinului împotriva cazurilor moderate până la cele severe a fost mai scăzută: 66%. Aceasta se datorează unei scăderi a eficienței împotriva variantei care se găsește în Africa de Sud.

În acest stat, eficiența vaccinului a scăzut până la 57%.

Efectele secundare erau în general limitate la dureri locale ale brațului, dureri de cap și oboseală. Nu a fost raportat niciun deces între participanții care au primit vaccinul, și niciun caz care a necesitat internare la spital după 28 de zile.

România va primi din aprilie vaccinuri Johnson & Johnson

România ar putea avea la dispoziție un al patrulea vaccin, din aprilie, cel produs de compania Johnson & Johnson, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță

în cadrul unei emisiuni la radio.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului.

Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

Citeste si:  Ce se întâmplă în cazul în care pierzi dovada vaccinării. Ce este de făcut

Efectele secundare s-au limitat, în general, la dureri de braț, cefalee și oboseală.

Nu au fost raportate decese în rândul participanților la studiu care au primit vaccinul și nu au fost raportate spitalizări după 28 de zile.

Doza de vaccin Johnson & Johnson necesită doar refrigerare de bază pentru depozitare. Acesta folosește un virus inactivat, numit adenovirus, pentru a învăța sistemul imunitar al organismului să recunoască și să lupte împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si