
Vaccinul Johnson & Johnson necesită doar refrigerare de bază pentru depozitare.
Cât de eficient este vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson? Vaccinul Johnson & Johnson, realizat în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură tranșă; celelalte două vaccinuri utilizate de Moderna și Pfizer-BioNTech, necesită două doze, administrate între trei și patru săptămâni.
Vaccin COVID-19 Johnson & Johnson- cât de eficient este
Vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson, a cărui injectare a început deja în Africa de Sud, este aşteptat cu interes pentru că are două avantaje majore: se administrează într-o singură doză și poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia acestuia.
Zilele trecute, un comitet de experţi a recomandat în unanimitate autorizarea de urgenţă în Statele Unite a vaccinului cu doză unică al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de cel
Citeste si: Virusul mutant se extinde în România. Câte cazuri noi au apărut din tulpina britanică de SARS-COV-2
Vaccinul Johnson & Johnson, făcut în parteneriat cu compania Janssen Pharmaceuticals, este în general sigur și foarte eficient împotriva celor mai severe forme ale bolii, potrivit evaluării favorabile emise de Administrația Americană pentru siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA) asupra serului Johnson & Johnson.
Vaccin COVID-19 Johnson & Johnson are 85% eficacitate
Compania Johnson & Johnson a raportat rezultatele testelor clinice din faza a treia la sfârșitul lunii ianuarie, date care arată că în SUA vaccinul are o eficiență de 72% în prevenirea cazurilor cu forme moderate de Covid-19 până la severe – în esență prevenind spitalizarea și decesul celor care se infectează cu coronavirus. Când compania a analizat efectul serului asupra prevenirii formelor grave ale bolii, a descoperit că este 85% eficient.
Citeste si: Primul beneficiu concret dacă ești vaccinat anti-COVID
Însă, la nivel global, eficiența vaccinului împotriva cazurilor moderate până la cele severe a fost mai scăzută: 66%. Aceasta se datorează unei scăderi a eficienței împotriva variantei care se găsește în Africa de Sud. În acest stat, eficiența vaccinului a scăzut până la 57%.
Efectele secundare erau în general limitate la dureri locale ale brațului, dureri de cap și oboseală.
Nu a fost raportat niciun deces între participanții care au primit vaccinul, și niciun caz care a necesitat internare la spital după 28 de zile.România va primi din aprilie vaccinuri Johnson & Johnson
România ar putea avea la dispoziție un al patrulea vaccin, din aprilie, cel produs de compania Johnson & Johnson, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță în cadrul unei emisiuni la radio.
Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului.
Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.
Citeste si: Ce se întâmplă în cazul în care pierzi dovada vaccinării. Ce este de făcut
Efectele secundare s-au limitat, în general, la dureri de braț, cefalee și oboseală. Nu au fost raportate decese în rândul participanților la studiu care au primit vaccinul și nu au fost raportate spitalizări după 28 de zile.
Doza de vaccin Johnson & Johnson necesită doar refrigerare de bază pentru depozitare. Acesta folosește un virus inactivat, numit adenovirus, pentru a învăța sistemul imunitar al organismului să recunoască și să lupte împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.