Virusul mutant se extinde în România. Câte cazuri noi au apărut din tulpina britanică de SARS-COV-2

O nouă alertă venită de la INSP. După cum era de așteptat, numărul noilor de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2 este în creștere.

Author: Razvan Ilie marți 02 martie 2021 , 17:09

noua tulpina
Virusul mutant declanșează situaţii de febră și la copii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat că, până marţi, în România s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie

a virusului SARS-CoV-2.

"Până astăzi aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini", a precizat Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citeste si: Cum arată și de ce este nevoie de un pașaport COVID

Noile tulpini de coronavirus dau febră și la copii

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara, atrage atenția asupra pericolului reprezentat de noile tulpini ale virusului ucigaş care au ajuns deja în Europa și se transmit comunitar și în România.

Potrivit medicului de la Timișoara,  noile mutaţii ale virusului SARS-CoV-2  nu îi ocolesc pe copii şi pe tineri, care încep să dezvolte simptome.

Citeste si: Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

“Până acum cinci-şase luni, formele cele mai uşoare erau pierderea mirosului şi a gustului. Acum, formele uşoare sunt simptomatice, chiar moderate.  Înainte nu aveam probleme de infecţie la adolescenţi, dar tinerii încep să dezvolte, în prezent, sindrom febril  ”, a declarat luni medicul Cristian Oancea.

Potrivit acestuia, situaţiile de febră se rezolvă cu tratament simptomatic în câteva zile. Deocamdată nu a fost nevoie de tratamente mai agresive. 

Citeste si:  "Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

Încă nu avem multe  cazuri cu tulpină britanică,  nu suntem încă la pragul de îngrijorare, spune medicul de la “Victor Babeş”. Oamenii trebuie să se imunizeze. Vaccinurile care există pe piaţă acoperă și tulpinile noi care au apărut.

Creștere alarmantă de cazuri Sars-Cov-2 și peste 100 de decese înregistrate

Autoritățile au anunțat azi 3.950 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 106 decese. În prezent, la ATI sunt 1.044 de pacienţi cu COVID-19.

În Bucureşti sunt 454 de cazuri noi. Judeţul Timiş are 209 cazuri noi, Constanţa- 188, Cluj- 187, Braşov -179, Hunedoara- 126, Maramureş- 122, Ilfov- 111.

Citeste si:  Orașul care va înăspri măsurile de carantină pentru a combate creşterea puternică a infecţiilor cu COVID-19

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 3 în patru judeţe: Ilfov, Cluj, Maramureş, Timiş.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si