Cum se programează pentru vaccinare bătrânii. "Vor fi și caravane mobile în țară", spune Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se recomandă ca pentru persoanele vârstnice programarea la vaccinare să fie făcută de către medicii de familie.

Razvan Ilie, marți 12 ianuarie 2021 , 18:45

Valeriu Gheorghiţă,
Valeriu Gheorghiţă, conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, marți 12 ianuarie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vineri, pe 15 ianuarie va începe etapa a doua de vaccinare: pentru bătrâni, pacienți cu boli grave și angajați în domenii cheie. Până atunci, trebuie să fie gata cât mai multe centre de vaccinare și în zonele rurale.

"Majoritatea colegilor cu care am vorbit din reţeaua de medicină de familie au şi solicitări în acest sens şi au şi făcut o evaluare a persoanelor pe care le au în îngrijire. Modalitatea de programare se recomandă a fi prin medicul de familie, având în vedere că este în măsură să cunoască istoricul medical al fiecărei persoane şi să ofere informaţiile necesare legate de vaccinare şi de beneficiile vaccinării şi, practic, cu fiecare persoană în parte se stabileşte ziua şi centrul de vaccinare în care doreşte să fie vaccinat", a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeste si: Klaus Iohannis, prima conferință de presă din acest an. "Mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie. Nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare" (LIVE VIDEO)

Programarea se poate face şi individual, separat, prin aparţinători, prin call center sau prin direcţia de asistenţă socială.

Caravane mobile pentru vaccinarea în zonele fără dispensare

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a adăugat că nu sunt deocamdată date de la medicii de familie pentru o estimare a intenţiei de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice.

Gheorghiţă a menţionat că pentru zonele în care nu există dispensare sau puncte medicale vor fi organizate caravane mobile pentru vaccinare.

"Sunt judeţe unde sunt identificate şi pregătite (caravanele mobile - n.r.), sunt judeţe în care încă se pregătesc, sunt în curs de echipare aceste caravane mobile. O estimare - la nivel naţional sunt circa 42-43 de caravane mobile necesare", a menţionat acesta. 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si