Vești bune pentru români. 60.000 de doze de ser anti-COVID-19 sosesc în țară

Noi doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară. Românii continuă lupta împotriva Sars-Cov-2.

Author: Georgiana Balaban miercuri 23 iunie 2021 , 18:28

vaccinare covid 19
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin produs de Johnson&Johnson soseşte în ţară, fiind vorba despre 60.000 de doze.

Citeste si: VIDEO- Vaccinurile anti-COVID ar putea provoca unele inflamații cardiace

„60.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 24 iunie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis CNCAV.

Citeste si: Ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în România. Bilanțul zilei

Vaccinarea anti Sars-Cov-2

vaccinare covid 19
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]


Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Citeste si: VIDEO -Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: Centre de vaccinare închise

„Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 259.466 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei", a arătat sursa citată.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citeste si: Un nou vaccin împotriva Covid-19. Țara care deja testează serul de imunizare

Citeste si: Eficiența vaccinurilor anti-COVID produse de China, pusă la îndoială! Au apărut cazuri de îmbolnăvire la cei imunizați cu cele doua seruri


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si