Valeriu Gheorghiță: „Din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccin de la Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani”

Valeriu Gheorghiță are vești bune pentru români. El a anunțat că de la începutul lunii august vor putea fi vaccinați minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, cu seru

Author: Georgiana Balaban marți 27 iulie 2021 , 16:00

vaccinarea minorilor 2 august 2021 românia
Valeriu Gheorghiță - Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din data de 2 august, pot fi vaccinați copii cu vârste între 12 și 17 ani. Pentru ei este pregătit serul Moderna.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: „În ultima săptămână s-a înregistrat o dublare a cazurilor cauzate de tulpina Delta la nivel european”

Ce a transmis Valeriu Gheorghiță

„Pe data de 23 iulie Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Ca atare din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se optimeaază platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna.

Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: VIDEO -Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: Centre de vaccinare închise

vaccinarea minorilor 2 august 2021 românia
Valeriu Gheorghiță - despre vaccinarea minorilor.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Avem câteva sute de cazuri de COVID-19 zilnic în România. Se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri”

Oficialul a menționat că pentru vaccinarea acestei grupe de vârste este nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui legal.

Imunizarea minorilor va avea loc în centre unde există vaccin de la Moderna şi în cabinetele medicilor de familie.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, grav semnal de alarmă privind pandemia de Covid 19! Câte cazuri de coronavirus ar putea avea în septembrie România!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si