Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă, de 252.000 doze, de vaccin Janssen ajunge vineri în ţară. Până în prezent România a primit peste 3,4 milioane de doze din acest vaccin, 1,7 milioane fiind deja utilizate.

Citeste si: Record absolut de cazuri COVID-19 în Germania: 65.371 de cazuri noi. Ce spune Angela Merkel

Vaccinarea anti-COVID-19

„252.000 doze de vaccin produs de compania Johnson&Johnson ajung astăzi în ţară, la C.N. Unifarm S.A. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman", a transmis CNCAV.

Citeste si: Vaccinul gripal nu mai prezintă interes

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

vaccinarea românilor împotriva coronavirus

Vaccinarea anti-Sars-Cov-2.

[Sursa foto: PixaBay]

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore. 23.844 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson

Până în prezent, România a recepţionat 3.415.500 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 1.741.310

au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Citeste si: Încă o țară din Europa aplică restricții pentru nevaccinați. Grecia introduce, de luni primele restricții pentru persoanele nevaccinate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si