Record absolut de cazuri COVID-19 în Germania: 65.371 de cazuri noi. Ce spune Angela Merkel

Alertă în Germania, privind pandemia de coronavirus. Numărul cazurilor zilnice de Covid a atins un record absolut joi la nemți: 65.371 de noi îmbolnăviri. Cancelarul Angela Merkel a spus că un al patrulea val de Covid „ne lovește cu toată forța”.

Author: Andreea Bolocan joi 18 noiembrie 2021 , 19:38

Explozie de cazuri COVID în Germania merkel anunt

Explozie de cazuri COVID în Germania

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este pentru prima dată în întreaga pandemie când numărul cazurilor zilnice de Covid din Germania trece de pragul de 65.000.

Pe de altă parte, numărul de morți în ultimele 24 de ore este de 248. Parlamentarii germani se pregătesc să voteze în favoarea unui nou set de măsuri dure anti-epidemice, inclusiv accesul la muncă sau la transportul public doar pe baza certificatului verde. Camera superioară a parlamentului german va analiza măsurile vineri. Unii politicieni au amenințat că vor bloca proiectul de lege.

O mare parte din Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid. Țări precum Austria și Belgia au introdus recent restricții dure. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că va urma o „iarnă grea” în Europa.

Angela Merkel: Situația pandemică din Germania este una ”dramatică”

Situaţia legată de cazurile de COVID-19 este „dramatică” în Germania, a recunoscut miercuri Angela Merkel. Cancelarul german a cerut o accelerare a distribuirii dozelor de suprarapel (booster) şi i-a îndemnat pe cei sceptici cu privire la vaccinare să-şi revizuiască opinia, scrie BBC.

Angela Merkel

Citeste si: Angela Merkel, îngrijorată din cauza creșterii masive a cazurilor COVID-19 în Germania

"Nu este încă târziu pentru a opta pentru prima doză de vaccin", a declarat Merkel, participând la un congres al primarilor din Germania. "Toţi cei care se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie", a pledat cancelarul german, aflat la sfârşit de mandat.

Se impune un "efort naţional" pentru a lansa o distribuire în masă a vaccinurilor pentru a treia doză, întrucât protecţia oferită de vaccin a început să scadă la şase luni după a doua doză, a explicat Merkel.

Citeste si: Coaliția Angelei Merkel, învinsă la limită de social democrați în alegerile din Germania

Valul 4 al pandemiei COVID-19 se înăspreşte în Europa

Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, a raportat miercuri un număr record de cazuri COVID-19, 52.826, în contextul în care cel de-al patrulea val al pandemiei se înăspreşte în Europa. Belgia a anunțat noi măsuri anti-Covid pentru a evita un lockdown, copiii cu vârsta peste 10 ani trebuie să poarte obligatoriu măști când sunt în interior și iar munca de la domiciliu este obligatorie acolo unde este posibil.

Decesele au atins un nou vârf și în Rusia, cu peste 1.200 de morți raportate pentru a doua zi consecutiv. Țările de Jos iau în considerare prelungirea vacanțelor școlare de Crăciun în încercarea de a lupta cu infecțiile în creștere în rândul copiilor.

Cazurile de Covid și internările au crescut cu peste 30% în ultima săptămână și în Polonia iar președintele Croației a declanșat o dispută cu omologul său austriac, după ce a comparat politica de izolare a celor nevaccinați din Austria cu fascismul.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si