Vaccinul anti-HPV este acum disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.

Author: Laura Macovei miercuri 31 august 2022 , 17:53

Vaccinul anti-HPV este acum disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

Vaccinul anti-HPV este acum disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Urmare a solicitărilor de informaţii privind campania de vaccinare anti-HPV, precizăm faptul că la data de 30 iunie 2022 erau disponibile în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică 56.841

doze. În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii ”, precizează instituţia.

Două doze pentru persoanele până în 14 ani

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. În ceea ce privește cererile, acestea sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare.

Citeste si: OMS, anunț de ultimă oră despre variola maimuței. Cum poate fi eliminată din Europa

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

În perioada 1 ianuarie 2022 – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie aproximativ 30.000 de solicitări de vaccinare, potrivit Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citeste si: Un italian a fost infectat cu variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp

Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin, iar Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să solicite informaţii medicilor de familie şi celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si