Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru a fi administrat copiilor cu vârsta de peste 5 ani

Experții Administrației americane pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA) susțin administrarea vaccinului Pfizer la copiii de peste 5 ani. Vaccinul a fost deja aprobat pentru administrarea copiilor de peste 12 ani.

Author: Madalina Grigore miercuri 27 octombrie 2021 , 09:59

Vaccinare

Vaccinul Pfizer va putea fi administrat copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un grup guvernamental american a votat pentru a recomanda vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a fi administrat în rândul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

BBC susține că autorizarea ar putea să fie acordată în regim de urgență și ar dura câteva săptămâni. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu

Ce au arătat datele companiei

În luna septembrie, datele companiei au arătat că vaccinul este sigur pentru copiii din această grupă de vârstă. Dacă SUA va oferi autorizație pentru vaccinul Pfizer pentru această categorie, aproape 28 de milioane de copii ar putea fi vaccinați anti-Covid. 

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu la o casă din Caraș-Severin după ce un bărbat a încercat să își aprindă țigara. Flăcările au ajuns până în stradă

Vaccinul Pfizer eficient în rândul copiilor de peste 5 ani

Într-un studiu cu 2.268 de participanți s-a arătat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Chiar dacă rezultatele sunt pozitive în ceea ce privește administrarea vaccinului, autoritățile de reglementare au trebuit să evalueze și riscul de inflamație a inimii, un efect secundar foarte rar apărut la vaccinarea cu Pfizer și Moderna. 

Citeste si: Raed Arafat, despre legea care prevede accesul angajaților din sistemul public la locul de muncă. Când ar putea fi adoptată?

Experții FDA au stabilit că beneficiilie vaccinării depășesc riscurile pentru sănătate. Autoritatea de reglementare din SUA a cântărit cu atenție argumentele pro și contra și spune că există motive solide pentru vaccinarea copiilor mici împotriva Covid-19. Deși este puțin probabil ca ei să se îmbolnăvească grav dacă se infectează, copiii pot fi extrem de infecțioși, chiar și în absența simptomelor. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si