Pacienții bolnavi de COVID-19 au primi plăpumi, iar cei internaţi la Terapie Intensivă se încălzesc cu pături electrice la Timișoara

Bolnavii de la Spitalul Judeţean Timişoara au primit plăpumi. Peersoanele internate la Terapie Intensivă se încălzesc cu pături electrice şi cu ajutorul aparatelor de climatizare, după ce Colterm nu mai furnizează agent termic.

Author: Georgiana Balaban marți 26 octombrie 2021 , 21:41

pacientii-bolnavi-de-covid-19-au-primi-plapumi-iar-cei-internati-la-terapie-intensiva-se-incalzesc-cu-paturi-electrice-la-timisoara

Bolnavii se încălzesc cu pături în lipsa energiei termice.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bolnavii de la Spitalul Judeţean Timişoara au primit plăpumi şi pături pentru a se încălzi, după sistarea furnizării agentului termic, în timp ce la Terapie Intensivă se folosesc pături electrice şi aparatele de climatizare.

Conducerea Consiliului Judeţean şi cea a spitalului au stabilit că vor fi făcute demersuri pentru instalarea unei centrale termice propii pentru unitatea medicală.

Citeste si: Polonia vine în sprijinul României și trimite o echipă medicală în țară

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a avut, marţi seara, o întâlnire cu managerul Spitalului Judeţean Timişoara, unitate medicală aflată în administrarea CJ, în care au stabilit achiziţionarea unei centrale proprii pentru unitatea sanitară. Consiliul Judeţean va face, miercuri, o rectificare bugetară şi va aloca suma necesară achiziţiei.

Citeste si: Bilanț coronavirus. Câte cazuri și câte decese s-au înregistrat în ultima zi

„Pe termen scurt, am hotărât împreună cu managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, să fie puse în funcţiune aparatele de climatizare pentru a da un răspuns imediat şi a încerca să rezolvăm în două-trei zile situaţia

încălzirii, iar pe termen mediu şi lung să ne concentrăm pe o soluţie alternativă, realizarea unei centrale proprii de încălzire. Mâine vom avea o rectificare de buget aici, la Consiliul Judeţean, şi vom aloca 750.000 de lei pentru a demara procedurile de urgenţă în vederea realizării acestei lucrări la Spitalul Judeţean şi în cea mai scurtă perioadă posibilă, să avem o soluţie pregătită pentru Spitalul Judeţean şi să nu mai depindem de Colterm”, a declarat Alin Nica.

Stare de alertă în Timișoara?!

Şeful CJ Timiş a solicitat primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să declare stare de alertă.

pacientii-bolnavi-de-covid-19-au-primi-plapumi-iar-cei-internati-la-terapie-intensiva-se-incalzesc-cu-paturi-electrice-la-timisoara

Spitalul Județean Timișoara.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Când se va încheia pandemia. OMS dezvăluie momentul mult așteptat de toată lumea: „Avem toate instrumentele”

„Îi solicit primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea declarării stării de alertă locală în baza prevederilor OUG nr.28/2004 pentru a facilita procedurile pentru realizarea unui răspuns adecvat de către noi, Consiliul Judeţean, de către celelalte instituţii care suferă în urma acestei situaţii şi să reuşim să venim cu soluţii”, a afirmat Nica.

Managerul Spitalului Judeţean Timiş, Raul Pătraşcu, a declarat, la rândul său, că bolnavii se încălzesc momentan cu plăpumi, respectiv cu pături încălzite electric.

„Răspunsul pe termen scurt este utilizarea lenjeriei de iarnă, a plăpumilor, a păturilor, iar pe Terapie Intensivă a păturilor încălzite electric în suplimentarea instalaţiei de climatizare, care poate suplimenta încălzirea, pe termen scurt”, a declarat Raul Pătraşcu.

Citeste si: Rata de infectare în Capitală este în scădere, pentru a patra zi la rând. Rămâne însă la valori alarmante

Marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, printre aceştia se numără şcoli şi spitale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si