Vadim Șișimarin este primul soldat rus care va plăti pentru ororile din Ucraina. El este tras la răspundere în instanțele din Ucraina pentru crimele de război comise. Primele imagini din sala de judecată au arătat că este vorba despre un soldat foarte tânăr, care s-a declarat deja vinovat pentru acuzațiile care i-au fost aduse.

Citește si: Armata rusă are probleme mari cu resursele de război. „Nu mai vedem salve de rachete de croazieră"

De curând, autoritățile au adus în fața instanței de judecată primul soldat rus acuzat de crime de război. Miercuri, Vadim Şişimarin s-a declarat „pe deplin vinovat” în fața judecătorilor din Kiev.

Ce a declarat rusul în fața instanței

Vadim Şişimarin este un sergent rus care a ajuns să fie judecat pentru crime de război, după ce a fost acuzat că a ucis un civil neînarmat în nord-estul Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie, chiar în primele zile ale invaziei în țara vecină.

Citește si: Frontiera de la Siret, asaltată de un volum uriaș de marfă din Ucraina

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Rusul are 21 de ani și este din Irkuțk, Siberia. Pe 28 februarie, el a ucis un civil de 62 de ani, în regiunea Sumî. Astfel, fiind acuzat de crime de război și omor premeditat, militarul riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

După teribila crimă, procurorii ucraineni au reconstituit faptele lui din ziua de 28 februarie. Astfel, în acea zi, soldatul și alți patru militari ruși se aflau într-un vehicul civil furat și fugeau, după ce coloana lor motorizată a fost distrusă într-un atac al armatei ucrainene.

Citește si: Primul proces pentru crime de război după invazia rusă se deschide la Kiev

Rușii au ajuns în localitatea Ciupahovka și au văzut pe drum un bărbat în vârstă, care vorbea la telefon. După câteva momente, Şişimarin l-a împușcat în cap cu un automat Kalaşnikov. Sergentul a spus că motivul pentru care a recurs la o asemenea fapt a fost cel de a-l împiedica pe bătrân să comunice trupelor ucrainene că soldații ruși sunt prezenți în acea localitate.

„Mi s-a ordonat să trag, l-am împușcat o dată. A căzut și ne-am continuat drumul", le-a spus Vadim Șișimarin anchetatorilor.

Citește si: Volodimir Zelenski și Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului. Cum au fost surprinși cei doi- Video


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si