Val de cutremure în România, marți dimineața. Activitate seismică neobișnuită în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe Richter s-a produs marţi dimineaţa, la ora 3:08, în judeţul Vrancea, potrivit site-ului Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acesta a fost urmat, în mai puțin de o oră de un cutremur de 2 grade, un alt seism având loc marți dimineață, după ora 6.

Author: Razvan Ilie marți 15 iunie 2021 , 08:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Activitate seismică neobișnuită în Vrancea în ultimele două zile. Cutremurul de marți dimineața a fost al șaptelea seism care a avut loc în judeţul Vrancea în ultimele 24 de ore.

Trei seisme au avut loc numai în noaptea de luni spre marți, potrivit INFP.ro.

Citeste si: INCREDIBIL: Luni au avut loc două cutremure consecutive

Cutremurul de dimineață, al 7-lea din ultimele 24 de ore

Potrivit INFP, cutremurul de 3,1 grade s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 81 kilometri Est de Braşov, 92 km Nord-Est de Ploieşti, 103 km Sud de Bacău, 111 km Vest de Galaţi, 112 km Nord-Vest de Brăila şi 142 km Nord de Bucureşti.

La mai puțin de o oră după seismul de la 3,1 grade, s-a produs un alt cutremur de 2 grade, la ora 3.51, la o adâncime de 18 km.

Un nou seism s-a produs marți dimineața la ora 6.00. În ziua de  15 iunie 2021, la ora  06:31:00  (ora locală a României), s-a produs în  ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA  un cutremur slab cu  magnitudinea ml 2.1

, la  adâncimea de 17km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 90km NE de Ploiesti, 107km V de Galati, 107km V de Braila, 108km S de Bacau, 138km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 187km S de Iasi, 199km E de Sibiu, 202km N de Ruse.

Două cutremure în mai puțin de o oră

În mai puțin de o oră, luni, 14 iunie 2021, au avut loc două cutremure.

Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat faptul că luni, 14 iunie 2021, la prânz, au avut loc două cutremure cu magnitudinea de peste 3, în zona seismică Vrancea.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 3,1, a avut loc la ora 12.54. Al doilea seism- de 3,3- s-a înregistrat după mai puțin de o oră.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, al doilea cutremur a avut loc la ora 13.36, la o adâncime de 5 kilometri.

Activitate seismică normală în 2021

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 12 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,4 pe Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost simţit şi la Bucureşti.

Seismul s-a produs în data de 26 mai.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
spotmedia.ro
Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au... Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au ratat realizarea unor seruri eficiente
b1.ro
Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de... Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de necrezut. Ce Covid-19, ce pandemie…? Aceasta este realitatea din teren
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si