Val de inselaciuni prin metoda accidentul, in judetul Constanta! Victimele sunt amenintate daca nu dau banii solicitati
Actual

Val de inselaciuni prin metoda accidentul, in judetul Constanta! Victimele sunt amenintate daca nu dau banii solicitati

V.P.
13 ian 2018

Nu trece zi fara ca o persoana sa nu fie abordata de escroci. Victimele sunt amenintate cu presa, politia si procuratura daca nu dau banii solicitati.

-Mama, ma auzi? Asculta-ma bine, o sa intru la puscarie. Cati bani ai in casa?-Eu sunt complexata cum am putut sa cred in acel planset,  in acea voce care semana foarte bine, asa zisul fiu Alexandru.

Asa a fost manipulata o femeie din Constanta de catre un infractor care a sunat-o, dandu-se drept fiul ei. I-a spus femeii ca a accidentat o tanara pe trecerea de pietoni si ca are nevoie de o suma uriasa, ca sa rezolve tragicul incident. Cu o voce teatrala, presupusul fiu i-a cerut femeii suma de 30.000 de euro. O parte pentru operatia tinerei accidentate, si o alta parte pentru familia fetei, ca sa nu depuna plangere penala.

- Ma ameninta: Mama fa tot ce poti ca sa ma ajuti, pentru ca imi vor pune catusele.

Cum a reusit sa intre escrocul asa de bine in rol? Se pare ca in cele mai multe cazuri , infractorii care opereaza prin metoda accidentul suna ziua la domiciiliile vizate,  doar pentru a auzi vocea celor din casa. Intuiesc cine este fiul sau fiica si incearca sa le reproduca glasul, tesand o poveste tragica.
 
Scenariul a picat in momentul in care celalalt fiu al femeii a venit acasa, insotit de un vecin. Cei doi i-au deconspirat pe infractori.

In ultima perioada, in Constanta a avut loc un val de infractiuni prin metoda accidentul.

Cristina Vasile, purt cuv IPJ Constanta: In doar 48 de ore, politistii constanteni au fost sesizati cu privire la producerea a 4 tentative prin metoda accidentul, preucm si un caz al unui batran care a inmanat suma de 20.000 de lei unor persoane necunoscute.

Politistii au pornit intr-o campanie de informare, prin care ii sfatuiesc pe oameni sa nu cada in plasa escrocilor.

- In momentul in care sunteti sunat, sa nu dati date si in primul rand sa stiti si dumneavoastra sa stiti  ca niciun accident rutier nu se solutioneaza prin darea de bani.

4 grupari specializate in metoda accidentul au fost destructurate de procurorii si politistii constanteni. Coordonatorii bandelor mafiote se aflau in penitenciare iar de acolo puneau la cale schemele de inselatorie. Numai la malul marii, anul trecut au fost inselati prin metoda accidentul 100 de persoane.
 

Citeste si: Un preot din Iasi, prins baut la volan! Le-a spus politistilor ca masina era condusa de Dumnezeu

Citeste si: Avalansa in Bucegi! Un barbat a fost luat de valul de zapada! Salvamontistii au pornit in cautarea lui

Citeste si: Au inmugurit copacii la Arad! Specialistii atrag atentia: temperaturile ridicate din aceasta perioada ar putea diminua productia de fructe

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook