Val polar în România. Directorul executiv al ANM, anunţ şoc: ger şi viscol puternic

Vești importante din partea meteorologilor! Se pare că România va fi lovită de o iarnă puternică după ce țara noastră s-a confruntat cu o vreme prea caldă pentru această perioadă.

R.B., luni 18 noiembrie 2019 , 13:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a vorbit despre iarna care va lovi țara noastră în curând. Se pare că această iarnă va fi bogată în zăpadă şi nu sunt excluse episoadele de vreme severă, precum ger, viscol şi ninsori abundente.

Sfârșitul lunii noiembrie poate veni cu episoade de lapoviță și, uneori, chiar ninsoare.

Citeste si: Cum va fi iarna aceasta. Anunț de ultimă oră de la meteo

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-o intervenţie la România TV, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Potrivit ANM, în momentul de față ne bucurăm de vreme bună însă acest lucru se poate schimba la sfârșitul lunii, când există riscul să apară ninsori. Luna noiembrie este caracterizată printr-o asemănare cu toamna la început iar pe final vor începe să apară lapoviță sau chiar ninsori, se observă în caracterizarea climatică publicată de către ANM pentru această lună.

Citeste si: Mesaj RO-ALERT, trimis în mai multe localități: Este cod roșu de vânt puternic

„În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM, potirivit capital.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si