Valentine's Day 2023. Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

Valentine's Day 2023. În fiecare an, iubirea este sărbătorită în luna februarie. Valentine's Day este o sărbătoare împrumutată, cu dată fixă, când iubirea și romantismul sunt cele mai frumoase lucruri.

Author: Madalina Grigore marți 24 ianuarie 2023 , 16:36

Valentine's Day 2023.

Valentine's Day 2023. Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

[Sursa foto: Pexels.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Valentine's Day 2023. Sărbătoarea iubirii este împrumutată, dar preferată de oamenii de toate vârstele și adorată de cei care au deja o relație de dragoste.

Valentine's Day este sărbătorit în toată Europa, în Statele Unite și chiar și în Asia. 

Valentine's Day 2023.

Valentine's Day 2023. Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

[Sursa foto: Pexels.com]

Valentine's Day 2023. Pe ce dată este Ziua Îndrăgostiților?

Ziua Îndrăgostiților sau Sfântul Valentin este sărbătorită în fiecare an pe aceeași dată- 14 februarie. Este una dintre cele mai controversate sărbători, iar Biserica Ortodoxă nu o recunoaște.

Acum mulți ani sărbătoarea iubirii era dedicată celibatarilor. Fetele tinere și singure se ascundeau pe alei întunecate ale satelor în care locuiau în speranța de a fi găsite de băieții singuri. Iar următorul pas era căsătoria.

Sărbătoarea de pe 14 februarie a devenit o sărbătoare a iubirii în secolul XIV, când au apărut primele scrisori de dragoste. Englezii trimiteau bilețele de dragoste pe care le numeau ”My Valentine”.

Citește și: Ziua Îndrăgostiţilor 2022: Mesaje de Valentine's Day

Citeste si: UPDATE Peste 200 de morți și sute de răniți: Cutremur de 7,8 grade la granița dintre Turcia și Siria. Zece români prinși în cutremurul puternic- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

În calendarul creștin-ortodox, ziua în care este sărbătorit Sfântului Valentin este, de fapt, data de 30 iulie. Însă, tradiția a transformat ziua martiriului său într-o sărbătoare închinată iubirii.

Valentine's Day 2023.

Valentine's Day 2023. Pe ce dată se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor?

[Sursa foto: Pexels.com]

Valentine's Day 2023. Cum este sărbătorită iubirea în întreaga lume?

În Scoția, de Ziua Îndrăgostiților, se organizează un festival. La acesta trebuie să participe un număr egal de femei și bărbați, iar fiecare își scrie numele pe un bilețel. Acestea sunt puse ulterior în două pălării – una pentru bărbați și una pentru femei. Fiecare femeie extrage un bilețel cu numele unui bărbat și invers. Ulterior, aceștia formează perechi și schimbă cadouri.

În Vietnam, de Valentines Day, cuplurile se îmbracă în aceeași culoare, iar în Spania, numai persoanele dintr-un cuplu celebrează Valentines Day, prietenii și familia nefiind incluși în tradiții. 

În Japonia, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește atât pe 14 februarie cât și pe 14 martie. Pe 14 februarie, femeile sunt cele care oferă bărbaților ciocolată neagră și cadouri. În martie, bărbații întorc favorul, oferindu-le iubitelor ciocolată albă. Din acest motiv, ziua de 14 martie este numită și Ziua Albă.

Citeste si: ”Drăguțul de el.” Oana Roman a făcut publice mesajele cu Marius Elisei. Ce mesaj dur a primit vedeta- kfetele.ro

Citeste si: "Am intrat în belele mai mult decât oricine!" Cine este Navarone Garibaldi Garcia! Iată tot ce trebuie să știi despre unicul fiul rămas în viață al Priscillei Presley- radioimpuls.ro

Citește și: La mulţi ani de Valentine's Day 2022. Mesaje, urări şi felicitări pentru el/ pentru ea

În Slovenia, de Sfântul Valentin, oamenii muncesc câmpul. Considerat unul din sfinții primăverii, acesta ajută la creșterea florilor și a plantelor. Pentru sloveni, 14 februarie este ziua în care natura începe să se trezească la viață. În această țară, dragostea este sărbătorită pe 12 martie, de Sfântul Gregory.

Citește și: Mesaje de Ziua Îndrăgostiților- Urări și felicitări de Valentine's Day


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si