Medicul Valeriu Gheorghiță a transmis în ce condiții vom petrece sărbătorile de iarnă: „Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, un platou la peste 15.000 de cazuri...”

Valeriu Gheorghiță a făcut noi declarații în legătură cu pandemia COVID-19. Medicul a anunțat că ne putem aștepta la zile cu peste 15.000 de cazuri, dar a explicat și cum vor decurge sărbătorile de iarnă.

Author: Georgiana Balaban marți 12 octombrie 2021 , 16:34

valeriu gheorghiță anunț sărbătorile de iarnă

Medicul Valeriu Gheorghiță.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor COVID-19 de peste 15.000 de infectări.

El a anunțat că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare, iar numărul de cazuri grave va fi crescut şi va depăşi capacitatea sistemului medical.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a anunțat cum va decurge vaccinarea în școli din luna septembrie

Gheorghiță a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă România va atinge vârful valului 4 al pandemiei în octombrie sau se poate prelungi până în noiembrie.

Citeste si: Gheorghiţă: „Este o creştere de circa cinci ori a numărului de cazuri cu varianta virală Delta în ultimele opt săptămâni”

Ce a anunțat Valeriu Gheorghiță

„Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15000 de cazuri este mult prea mare pentru că evident numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a anunțat când va ajunge România la peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi

valeriu gheorghiță anunț sărbătorile de iarnă

Valeriu Gheorghiță face noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

Specialistul în sănătate a vorbit și despre perioada sărbătorilor de iarnă. „Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evidentă, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: AVERTISMENT: Valeriu Gheorghiță, anunț de ultimă oră după ce cazurile de COVID-19 cu varianta Delta au început să crească: "Din păcate..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si