Valeriu Gheorghiţă anunţă că tot personalul medical poate fi vaccinat cu prima tranşă de vaccin

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, vineri, că în prima etapă vor fi vaccinaţi 500.000 de lucrători în sistemul medical şi 3.500 de angajaţi în domeniul asistenţei medico-sociale, prima tranşă de vaccin, de 1 milion de doze, fiind suficientă pentru imunizarea acestora. În cea de-a doua etapă intră persoanele în vârstă şi cu boli cronice, dar şi angajaţii din sectoare esenţiale.

Alina Raducu, vineri 04 decembrie 2020 , 18:12

Valeriu Gheorghiţă anunţă că tot personalul medical  poate fi vaccinat cu prima tranşă de vaccin
Valeriu Gheorghiţă anunţă că tot personalul medical poate fi vaccinat cu prima tranşă de vaccin
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cea de-a doua etapă intră persoanele în vârstă şi cu boli cronice, dar şi angajaţii din sectoare esenţiale.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat într-o conferinţă de presă câte persoane vor fi vaccinate în prima etapă

“Avem o estimare de circa 500.000 de lucrători în sistemul medical şi 3.500 de angajaţi în domeniul asistenţei medico-sociale. (...) Dacă vom avea un vaccin disponibil, în perioada imediat următoare, probabil că vom avea cel puţin un milion de doze în prima tranşă, doze care ne vor permite asigurarea imunizării întregului sistem medical şi medico-social, în prima etapă”, a afirmat Gheorghiţă.

El a mai fost întrebat şi dacă în prima etapă intră şi angajaţii din casele de bătrâni, din grădiniţe sau din alte astfel de centre.

Din grădiniţe sunt implicaţi în etapa a doua, fac parte din procesul educaţional, din învăţământ şi sunt prevăzute în etapa a doua a activităţilor de vaccinare. Dar personalul din centrele de îngrijire este prevăzut în prima etapă.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a explicat şi cine va face parte din a doua etapă de vaccinare

“În etapa a doua de vaccinare sunt prevăzute două categorii mari populaţionale, prima este cea adresată populaţiei la risc, vârstnici şi boli cronice şi a doua etapă este cea adresată populaţiei esenţiale, persoanelor esenţiale. Intră tot ce înseamnă persoane care deservesc activităţi esenţiale în aceste structuri. (...) Vă dau exemplul Preşedinţiei, vă dau exemplul aparatului guvernamental, anumiţi demnitari din Parlament şi sigur anumite persoane care deservesc activităţi cheie în aparatul administrativ teritorial”, a explicat medicul.

Întrebat dacă şi copiii ar putea fi imunizaţi într-o a treia etapă, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: “În momentul de faţă este important să aşteptăm precizările ale fiecărui tip de vaccin în urma aprobării de la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului. Ştim că în Marea Britanie vaccinul de Pfizer, care a fost aprobat, este recomandat persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani. Urmează să aşteptăm precizările Agenţiei Europene a Medicamentului, este posibil să rămână aceleaşi tipuri de recomandări sau să se meargă pe grupa de vârstă de la 18 ani în sus. Sunt date care la fel sunt în curs de evaluare. (...) Copiii înregistrează forme uşoare sau asimptomatice în majoritatea cazurilor şi dacă reuşim vaccinarea celorlalţi membri ai familiei, adulţilor, problema pentru copii este una cât se poate de uşor de rezolvat ulterior. Sigur că se poate lua în calcul acest aspect, urmează a fi discutat în grupurile de lucru cu experţii în domeniul medical pentru o analiză detaliată, dar ce vă pot spune este că vom fi extrem de atenţi la tot ce se va întâmpla la nivel european şi la toate recomandările europene”.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de presă la ora 19.00. Ce anunță șeful statului


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa vedeta in direct
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a... Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si