Valeriu Gheorghiţă, anunț despre deschiderea școlilor. Ce se va întâmpla cu profesorii care nu se vaccinează împotriva Covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că redeschiderea şcolilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor. El spune că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că deserveşte o activitate esenţială.

Author: Georgiana Balaban luni 04 ianuarie 2021 , 07:41

valeriu gheorghiță redeschidere școli
Anunț despre vaccinarea profesorilor împotriva coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, dacă persoanele care aşteaptă să se intre în etapa a treia nu ar putea, la cerere, să se vaccineze mai repede, în condiţiile în care există personal medical şi persoane din categoriile de risc care nu vor să se vaccineze, Gheorghiţă a răspuns:

"Nu, pentru că nu avem o disponibilitate practic infinită a acestor vaccinuri. În situaţia în care am fi în această situaţie, categoric nici nu ar mai fi nevoie de prioritizare şi atunci toate persoanele care doresc să se vaccineze s-ar prezenta la un centru de vaccinare şi s-ar vaccina, însă având în vedere că disponibilitatea este treptată şi vorbim de o eşalonare a tranşelor de vaccinuri săptămânală, noi trebuie să asigurăm în primul rând accesul la prima doză şi ulterior rapelul, pentru că aşa cum reiese din studiile clinice eficacitatea de peste 95% reiese ca urmare a efectuării celor două doze, atât doza iniţială, cât şi doza de rapel, la 21 de zile".

El a spus că peste tot există această prioritizare a categoriilor de populaţie.

Citeste si: Școlile și magazinele, închise până pe 10 ianuarie. Unde vor avea loc restricțiile?

Valeriu Gheorghiță se vaccinează mâine împotriva virusului COVID-19

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că el se va vaccina marţi, conform programării, în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, unde lucrează.

De asemenea, el a arătat că demnitarii se vor vaccina atunci când le vine rândul.

Citeste si: Marcel Ciolacu susţine că şcolile se vor închide după alegerile locale şi cursurile se vor susţine online

valeriu gheorghiță redeschidere școli
Valeriu Gheorghiță - Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: PixaBay]

Întrebat, de asemenea, dacă deschiderea şcolilor ar putea fi condiţionată de vaccinarea profesorilor, el a replicat: "Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si