Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra celui mai îngrijorător fenomen din valul 4 al pandemiei- coborârea mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noua variantă Delta.

"Analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani. Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani.

De asemenea, se observă o tendinţă de scădere a mediei de vârstă pentru persoanele confirmate, practic, o medie de 43 de ani comparativ cu 48 de ani în rândul celor care sunt testaţi pozitiv", a declarat marți șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Virusul mutant Delta face tot mai multe victime în România

Tendința este valabilă și în cazul deceselor asociate COVID-19

Potrivit medicului colonel, valul 4 al pandemiei debutează cu o coborâre a mediei de vârstă în cazul persoanelor decedate din motive asociate COVID-19:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"De asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendinţa este de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în decada anterioară. Mesajul nostru este foarte clar, şi anume: accelerarea şi creşterea ritmului de vaccinare, pentru că în felul acesta putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire şi, evident, spitalizări", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță, în campania de vaccinare la Vama Veche[Sursa foto: Rovaccinare]

Vezi mai jos conferința de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al

CNCAV:

Virusul mutant Delta face tot mai multe victime în România

Un număr de 313 infectări cu varianta Delta a coronavirusului a fost înregistrat până astăzi în România, cu 51 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Cinci noi decese provocate de tulpina Delta au fost raportate, numărul total al morților ajungând la 19, dintre care 18 erau persoane nevaccinate, potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Varianta Delta a fost depistată până acum în București și 32 de județe. O treime dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată, iar 40% sunt în  64 de focare din București și 15 județe. Cele mai multe infectări au fost depistate până în prezent în București, Ilfov și Iași.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si