Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a făcut referite marţi, la decesele din Norvegia dintr-un cămin de bătrâni, care au apărut după vaccinarea anti-COVID.

Author: Razvan Ilie miercuri 20 ianuarie 2021 , 10:53

Valeriu Gheorghiță despre situația din Norvegia: Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar oamenii de ştiinţă

analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare.

Imunizarea nu previne moartea prin alte cauze, iar în acest moment nu există vreun semnal privind o relaţie de cauzalitate între imunizare şi instalarea acelor decese, o analiză fiind în curs, a precizat marți Valeriu Gheorgiță, șeful campaniei naționale de vaccinare.

" Pot să vă spun că în Norvegia, zilnic, în centrele rezidenţiale se înregistrează, din nefericire, circa 400 de decese la această categorie de persoane extrem de fragile, persoane cu vârstă de peste 80 de ani, persoane cu boli terminale. Trebuie să reamintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 previne îmbolnăvirea prin COVID-19 şi nu previne, din păcate, decesul prin alte cauze, prin alte boli", a afirmat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă

susţinută la Palatul Victoria.

Citeste si: Raed Arafat, după decesele înregistrate în Norvegia la vârstnici vaccinaţi anti-Covid: „Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”

Valeriu Gheorghiţă: Este o analiză în curs. Vom aştepta rezultatele din Norvegia   

Medicul Valeriu Gheorghiţă a adăugat că, la nivel european, zilnic, se înregistrează peste 12.000 de decese în astfel de centre medico-sociale. Potrivit acestuia, există o analiză în curs privind situaţia din Norvegia.

" Asocierea întâmplătoare între momentul vaccinării şi instalarea decesului din alte cauze medicale poate să ridice această suspiciune pe care şi colegii din Norvegia au ridicat-o. Este o analiză în curs, însă la acest moment nu există semnal sau vreun semnal că ar exista o relaţie de cauzalitate între vaccinare, respectiv instalarea acelor decese. Şi vă dau o situaţie ipotetică: o persoană se poate vaccina şi peste două zile, indiferent de vârsta ei, poate să aibă un accident rutier şi să-şi piardă viaţa. Nu înseamnă că s-a întâmplat din cauza acelui vaccin. Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural, care este puţin influenţat sau mai puţin influenţat de actul medical propriu-zis", a precizat Gheorghiţă.

Citeste si: OMS: „Numărul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge foarte curând nivelul de 100.000 pe săptămână, la nivel mondial”

Ce spune Raed Arafat despre decesele înregistrate în Norvegia la vârstnici vaccinaţi anti-Covid

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni seară, despre persoanele în vârstă din Norvegia care au decedat după ce au primit vaccinul împotriva COVID-19, că aceste persoane se aflau în stadii terminale ale bolii.

”La acest moment încă nu există o relaţie de cauzalitate. Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”,   a afirmat Arafat, adăugând că aceste informaţii nu pot fi folosite împotriva vaccinului. Şeful DSU este de părere că autorităţile trebuie să investigheze ce s-a întâmplat şi să vină cu precizări.

”Dacă vorbim de persoane, cum am înţeles, cu boli terminale, a fost menţionat acest lucru, boli terminale înseamnă că s-a dat vaccinul la persoane care erau cu speranţa de viaţă scurtă. Aici probabil că individul nu putea să suporte acest vaccin din motivul bolii pe care o avea, care e boală terminală, atenţie. Aici poate că acest lucru impune ca medicul la anumite situaţii spune că nu trebuie să dăm vaccinul, dar asta nu poate fi folosit împotriva vaccinului, că vaccinul ucide persoanele în vârstă”,   a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU este de părere că autorităţile din Norvegia trebuie să spună dacă a fost o problemă de cauzalitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si