Vlad Voiculescu: Va fi nevoie de câteva luni ca producţia de vaccinuri şi cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că va fi nevoie de câteva luni ca numărul de doze de vaccin care ajung în România să fie cel de care avem nevoie pentru imunizarea populaţiei, dar se declară ”moderat optimist” că în următoarea lună şi jumătate numărul dozelor de vaccinuri va fi mai mare. ”E o cursă contra cronometru pentru că pericolul este ca alte tulpini să se dezvolte”, afirmă ministrul, reiterând ideea că numărul de doze de vaccin la care avem acces în acest moment este limitat.

Author: Andreea Bolocan marți 19 ianuarie 2021 , 07:37

vaccinare anti-covid vaccin coronavirus vlad voiculescu anunt important
România va avea în câteva luni dozele necesare de vaccin anti-COVID[Sursa foto: hotnews.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România are la acest moment un număr limitat de vaccinuri și un număr limitat de doze de vaccin disponibile, iar această cantitate nu este suficientă pentru a se vaccina toată populația.

”Vorbim despre un număr limitat de vaccinuri pe care le avem disponibile, de doze de vaccin pe care le avem disponibile, deci în sine evident că există un plafon.(...) Informaţia este publică de multă vreme, şi anume că de la Pfizer primim o cantitate limitată de doze de vaccin, din păcate. Este valabil pentru orice ţară din lume, de altfel. Nu avem destul de vaccin cât să vaccinăm întreaga populaţie în momentul acesta”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, Vlad Voiculescu.

Citeste si: Când vom putea renunța definitiv la mască

Acesta afirmă că principala limitare în acest moment este numărul de vaccinuri, numărul de doze de vaccin care sosesc în ţară şi nu capacitatea noastră de vaccinare.

În câteva luni România va avea cantitatea necesară de vaccinuri

”Ştiu că s-a pus accent mult pe capacitatea de vaccinare, dar degeaba deschizi centre de vaccinare, degeaba angajezi oameni care să lucreze de dimineaţa până seara, 7 zile din 7, dacă nu ai destul de vaccin. (...) Va fi nevoie de câteva luni, aceasta este estimarea mea, ca producţia de vaccinuri şi cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie, dar sunt multe necunoscute”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Citeste si: Carantină prelungită cu 14 zile, chiar lângă București

”E o cursă contra cronometru pentru că pericolul este ca alte tulpini să se dezvolte”

”Evident că ne propunem să vaccinăm cât mai mulţi dintre români, cât mai rapid.(...) Există două companii, două vaccinuri care au fost aprobate. A treia sursă potenţială, şi anume vaccinul de la AstraZeneca, ar putea să vină în cantităţi mult mai mari şi ar putea să vină deja din martie, dar nu ştim. Sunt încă necunoscute. Contează când vor primi aprobarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Mai sunt cel puţin alte două produse pentru care Comisia Europeană are deja contractat vaccinul, deci şi România are acces la acele produse, dacă vor fi aprobate. Dacă mă întrebaţi pe mine, sunt moderat optimist că în următoarea lună, lună şi jumătate vom vedea deja cantităţi mai mari, atât de la companiile care deja trimit vaccinuri în toată Europa, cât şi de la alte companii”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si