Valoarea tichetelor de masa a crescut la 15 lei

Valoarea maxima a unui tichet de masa a fost majorata de la 1 decembrie pana la 15 lei, de la 9,57 lei, potrivit Legii nr. 218/2016. Angajatorul nu este obligat sa adopte noua lege, el fiind cel care decide valoarea tichetelor.

A.C., vineri 02 decembrie 2016 , 08:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, si cu siguranta ca vor da astfel de mariri salariale, ca masura de fidelizare a angajatilor. Dar cele cu profituri mici vor da tichete ca si pana acum, pentru ca nu tuturor le merg afacerile ca în statisticile oficiale. În alta ordine de idei, acest sistem cu acordarea de tichete de masa arata de fapt cat de mici sunt salariile romanilor, care par, astfel, ca ar avea nevoie de ajutor pentru hrana. Salariul ar trebui sa fie îndestulator pentru toate cheltuielile angajatului si sa nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masa”, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, potrivit Mediafax.

Potrivit legii, tichetele de masa sunt emise pe suport de hartie sau in format electronic si sunt destinate exclusiv alocatiei individuale de hrană, consturile acestora fiind suportate integral de angajator.

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si