Tichete donare de sânge 2024. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, marţi seară, că valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va creşte de la 1 ianuarie, de patru ori, de la 67 lei la 280 lei.

Citește și: Când va ajunge salariul minim la 4.000 de lei. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu în Parlament

”Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 lei de le 1 ianuarie 2024.

Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloș.

Potrivit ministrului liberal, această majorare a tichetelor de donare de sânge ”poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieţi”.

Marcel Boloș: Tichetele pentru donatorii de sânge, 280 lei

”Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viaţă celor aflaţi în nevoie. Bilanţul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în 2023 arată aşa: 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi”, a transmis ministrul Finanţelor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Potrivit lui Boloș, care a participat la cea mai recentă ediție Fidelis, donatorii au primit de fiecare dată cea mai bună dobândă şi cel mai mic prag de subscriere.

”În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital, puţine proiecte pot să se mândrească cu impactul FIDELIS: 40% din activitatea pe piaţa primară derulată la Bursă au reprezentat-o emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor”, a mai transmis Boloş.

Cum poți să ajungi donator de sânge

Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală, pentru a deveni donator de sânge trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
greutate peste 50Kg
puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima ,boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

hepatită (de orice tip)
TBC
sifilis
malarie
epilepsie si alte boli neurologice
boli psihice
bruceloză
ulcer
diabet zaharat
boli de inimă
boli de piele: psoriazis, vitiligo
miopie forte peste(-) 6 dioptrii
cancer


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si