- Pe o zi era aproape 19 lei... Si va fi 60 de lei. Fereasca Dumnezeu! Cum sa ne permitem? Platim 50 de lei si circulam 3 ore!

Scumpirea rovinietei i-a naucit pe producatorii care aduc legume romanesti in piete. Domnul Ghita e printre ei- dupa luni intregi de munca, strabate drumul Suceava-Iasi, ca sa-si vanda recolta de ceapa si cartofi.

Vestea nu i-a picat bine omului caruia statul nu-i da de ales:

- Toate se vor regasi (n.r. in scumpirea rovinietei). Pretul motorinei care se scumpeste zilnic, taxa pietei. Probabil au cheltuieli foarte mari, la randul nostru suntem taxati...

Dupa valul de scumpiri de anul trecut, pretul de trei ori mai mare pentru rovinieta necesara transportatorilor cu masini de peste 3 tone, il vom regasi si noi in alimente! La kilogramul de varza, cartofi si ceapa se mai adauga cativa bani. Adunati, se simt la buzunar.

- O sa se regaseasca in pretul cartofilor. Cat ati dat acum? 80, 90 de bani.  Sigur in doua saptamani o sa fie un leu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Chiar si-asa, problema producatorilor nu dispare! Daca scumpesc prea mult, raman fara cumparatori.

- Noi nu suntem o societate care sa ne permitem sa marim preturile ca sa acoperim costurile. Ca daca nu avem cui sa vindem degeaba cerem mai mult!  

- Acum cu cat vindeti un kg de carofi? E 70 de bani acum, cu cat sa il vindeti ca saa coperiti rovinieta? pai cat spuneti dumneavoastra? peste 1 leu...un

leu si ceva..pai da, ..doar pe baza rovinietei..deci veti dubla pretul la produs..da dublam dar cine il cumpara?

- Asa e in Romania, se cumpesc toate pe zi ce trece. Cat e  kilogrmul de varza? 70, 80 de bani..il faceti un leu? il facem si un leu dar sa avem cui da, nu e problema de scumpiri e problema ca nu este putere de cumparare.

Potrivit Companiei Nationale de Administrare a infrastructurii Rutiere din Romania, pentru vehiculele de transport marfa cu tonaj mai mare de 3,5 tone pana in maxim 7,5 tone pretul rovinietei va creste de 4 la 12 euro/zi. Pentru vehiculele de peste 7,5 tone si pana la 12 tone, pretul pe zi pentru rovinieta va creste de la 7 la 12 euro. Pentru celele de tonaj egal sau mai mare de 12 tone cu 3 axe, cresterea e de la 9 la 12 euro, iar pentru cele cu 4 axe de la 11, la 12 euro pe zi.

Deocamdata, pretul rovinietei pentru autoturisme ramane neschimbat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si