Verificare istoric auto gratis online. Metodă rapidă și simplă

Datorită unei aplicații online, poți afla rapid istoricul mașinii pe care tocmai vrei să o achiziționezi.

Petru Luca, marți 22 septembrie 2020 , 19:19

RAR
Aplicația online este foarte utilă și ușor de folosit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Datorită unei aplicații online, poți afla rapid istoricul mașinii pe care tocmai vrei să o achiziționezi. Aplicația este dezvoltată de Registrul Auto Român (RAR) și este de un real ajutor atunci când vrei să faci o investiție atât de importantă precum cumpărarea unei mașini. 

Așadar, pentru început, nu ai nevoie decât de numărul VIN (Vehicle Identification Number) al mașinii tale. Este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia, pe care îl poți găsi pe eticheta de indentificare aflată de obicei în partea stângă a bordului. Este tipărit și pe certificatul de înmatriculare al mașinii, la litera E.

RAR
Cum trebuie utilizată aplicația. Pașii de urmat

Aplicația online îți arată în câteva secunde tot ce trebuie să știi despre vehiculul pe care vrei să-l achiziționezi 

Printre datele la care ai acces dacă verifici mașina pe site-ul RAR se numără:  țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. De asemenea, poți să afli istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii.

Citeste si: Poligoane Auto București: unde sunt amplasate acestea și care este programul lor de funcționare

Această verificare este extrem de importantă, din mai multe puncte de vedere, dincolo de faptul că după accesarea aplicației ești cu adevărat informat. În primul rând, e cea mai utilă modalitate prin care poți afla dacă vehiculul este furat sau nu. În plus, vei primi informații privitor la numărul de kilometri înregistrați la bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), activitățile derulate la RAR, existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. Deci, aplicația online de verificare a istoricului auto este una foarte eficientă și lesne de accesat.  

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si