Verificări ale ISU Bucureşti-Ilfov la patru grădiniţe şi la Şcoala nr. 133 din Sectorul 4, unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie

O echipă CBRN şi specialişti de la ISU Bucureşti-Ilfov vor merge, duminică, la patru grădiniţe şi Şcoala nr. 133 din Sectorul 4, pentru a face măsurători în clase unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie. Verificările vin după ce, săptămâna trecută, 23 de elevi ai Şcolii nr. 133 au ajuns la spital cu dureri de cap, cursurile fiind ulterior suspendate.

K.B., sâmbătă 25 ianuarie 2020 , 17:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Duminică, o echipă CBRN şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov se vor deplasa la cinci unităţi de învăţământ (patru grădiniţe şi o şcoală) din Sectorul 4 al Capitalei, pentru a face măsurători specifice în toate sălile de clasă, în care, în ultima perioadă, s-au efectuat acţiuni de dezinfecţie, a anunţat Primăria Sectorului 4.

Conform sursei citate, prima unitate de învăţământ verificată va fi Şcoala Gimnazială Nr 133, în care cursurile au fost suspendate, săptămâna trecută, timp de trei zile.

Citeste si: Gabriela Firea: "Lărgirea la 4 benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză se va finaliza în această primăvară"

Citeste si: Bărbat rătăcit cu maşina în Ţinutul Pădurenilor, pe un drum cu zăpadă îngheţată, salvat de pompieri

La acţiune vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 4, pentru a comunica măsurile luate în vederea reluării cursurilor în condiţii de maximă siguranţă.

Elevii Şcolii 133 din Capitală au fost evacuaţi marţi, 23 dintre ei ajungând la spital cu dureri de cap, după o operaţiune de dezinfecţie făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL. Primăria sectorului 4 afirma au fost folosite substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM şi că acestea sunt omologate. Cursurile au fost suspendate pentru 72 de ore.

Citeste si: Un bărbat cu simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni

De asemenea, Poliţia Capitalei a anunţat că s-a sesizat din oficiu pentru vătămare corporală din culpă în acest caz şi se fac cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si