Veste bombă pentru bugetari: Primesc mai mulți bani la salariu

Guvernul vine cu vești bune pentru unii salariați, după o explozie de sporuri bugetare. Astfel, unii angajați ai instituțiilor de stat vor putea beneficia de salariul de bază majorat cu peste 50%, iar alții ar putea chiar să ajungă la dublarea lefurilor.

Author: Laura Macovei vineri 18 noiembrie 2022 , 14:30

Veste bombă pentru bugetari: Primesc mai mulți bani la salariu

Veste bombă pentru bugetari: Primesc mai mulți bani la salariu

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Executivul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se majorează cu 50% lefurile celor implicați în implementarea de proiecte cu fonduri europene, fie că sunt rambursabile sau nerambursabile.

Citește și: Criza alimentară lovește România. Țara ar putea rămâne fără stocuri suficiente de alimente

Cei care beneficiază sunt și cei implicați în implementarea PNRR. În privința acestora, sunt luate în considerare orele lucrate.

„O dublare a salariului de bază”

Nu este vorba despre sporuri în plus, ci de o uniformizare a acestor prevederi. Pentru a nu mai avea elemente de diferență de la un minister la altul, am considerat necesar că trebuie să avem această procedură. Noile modificări dau însă posibilitatea unor bugetari care lucrează pe PNRR sau alte fonduri europene să se bucure de o dublare a salariului de bază ”,

a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Un bancomat a fost spart de hoți. Acesta a fost distrus în urma unei explozii

Astfel, la Ministerul Dezvoltării sunt prevăzute sporuri ca de exemplu „pentru condiții de muncă” de 15%, spor de complexitate de 35% pentru cei care pun în aplicare programul Anghel Saligny, indemnizație de hrană de 346 de lei și de asemenea 950 de lei în cazul deținerii titulaturii de doctor.

Și la ministerul Justiției, beneficiile nu sunt deloc de neglijat. Deja există sporul pentru condiții periculoase de 15%, unul pentru suprasolicitarea neuropsihică de 5% şi altul pentru păstrarea confidențialității, de încă 5%, plus indemnizația pentru titlul de doctor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si