Executivul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se majorează cu 50% lefurile celor implicați în implementarea de proiecte cu fonduri europene, fie că sunt rambursabile sau nerambursabile.

Citește și: Criza alimentară lovește România. Țara ar putea rămâne fără stocuri suficiente de alimente

Cei care beneficiază sunt și cei implicați în implementarea PNRR. În privința acestora, sunt luate în considerare orele lucrate.

„O dublare a salariului de bază”

Nu este vorba despre sporuri în plus, ci de o uniformizare a acestor prevederi. Pentru a nu mai avea elemente de diferență de la un minister la altul, am considerat necesar că trebuie să avem această procedură. Noile modificări dau însă posibilitatea unor bugetari care lucrează pe PNRR sau alte fonduri europene să se bucure de o dublare a salariului de bază ”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un bancomat a fost spart de hoți. Acesta a fost distrus în urma unei explozii

Astfel, la Ministerul Dezvoltării sunt prevăzute sporuri ca de exemplu „pentru condiții de muncă” de 15%, spor de complexitate de 35% pentru cei care pun în aplicare programul Anghel Saligny, indemnizație de hrană de 346 de lei și de asemenea 950 de lei în cazul deținerii titulaturii de doctor.

Și la ministerul Justiției, beneficiile nu sunt deloc de neglijat. Deja există sporul pentru condiții periculoase de 15%, unul pentru suprasolicitarea neuropsihică de 5% şi altul pentru păstrarea confidențialității, de încă 5%, plus indemnizația pentru titlul de doctor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si