Veste bună de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) evocă marţi ”date potenţial pozitive” cu privire la anumite tratamente care par să limiteze gravitatea sau durata bolii covid-19 şi anunţă că îşi va concentra atenţia asupra a patru-cinci dintre cele mai promiţătoare, relatează Reuters.

Author: A.M.S. marți 12 mai 2020 , 17:30

Veste bună de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Veste bună de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  ”Avem anumite tratamente care par, potrivit unor studii aflate abia la început, să limiteze gravitatea sau durata maladiei, dar nu avem încă nimic care să omoare sau să oprească virusul” SARS-Cov-2, a declarat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

  ”Avem date potenţial pozitive, dar ne trebuie mai multe date, dacă vrem să fim siguri 100% să spunem «acest tratament» sau «acel tratament»”, a adăugat ea.

  Citeste si: Serviciile secrete germane, dezvăluiri incredibile despre OMS şi China: "Au ascuns totul!"

  OMS, cu sediul la Geneva, a lansat în aprilie, cu sprijinul liderilor mai multor ţări, o iniţiativă vizând să accelereze dezvoltarea unor teste, tratamente şi vaccinuri în lupta împotriva noului coronavirus, care a contaminat peste 4,19 milioane de persoane în lume, şi care să dea un acces generalizat la aceste produse.

  Peste 100 de eventuale vaccinuri sunt în curs de dezvoltare şi peste 800 de teste clinice încearcă în prezent să evalueze zeci de potenţiale tratamente pentru convid-19.

  Veste bună de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
  Veste bună de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

  Citeste si: Pandemia nu a luat sfârșit. Experții, prognoză despre valul al doilea

  Pentru moment, niciunul dintre ele nu şi-a dovedit eficienţa împotriva acestui virus care a apărut în China în decembrie şi s-a răspândit în întreaga lume.

  OMS avertiza în aprilie că un vaccin este de aşteptat peste ”cel puţin 12 luni”, scrie agerpres.ro

   

   

   


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si