Veste bună despre vaccinul Johnson & Johnson

Veste bună despre vaccinul Johnson & Johnson: s-a reluat vacinarea în SUA cu serul care se administrează într-o singură doză. Autoritățile americane recomandă reluarea vacinării cu acest tip de vaccin.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 24 aprilie 2021 , 13:17

Veste bună despre vaccinul Johnson & Johnson[Sursa foto: Facebook / Rovaccinare]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Experții și medicii din cadrul autorităţii americane de sănătate au recomandat reluarea vaccinării cu serul Johnson & Johnson în SUA.

Imunizarea cu acest vaccin a fost suspendată în 13 aprilie, în urma apariției unor cazuri de tromboză. 

Vaccinarea cu Johnson & Johnson este recomandată populației adulte și are marele avantaj că nu se face în două doze ca în cazul celorlalte vaccinuri.

Citeste si: O femeie s-a trezit cu “față de elefant” după ce și-a făcut vaccinul anti-COVID

Ce au arătat studiile făcute pe vaccinul Johnson & Johnson 

Studiile clinice la care au participat aproximativ 40.000 de persoane de peste 18 ani din mai multe țări au arătat că vaccinul J&J are o eficiență de 66% în prevenirea formelor moderate până la severe de Covid.

Chiar dacă legătura cu vaccinul nu a fost demonstrată, oamenii de ştiinţă consideră că este ”cauza probabilă” a acestui fenomen, detectat şi cu vaccinul AstraZeneca, potrivit Agerpres.

În SUA, vaccinul a fost administrat la 7,98 milioane de persoane. Potrivit datelor prezentate vineri, din 3,99 milioane de femei vaccinate, 15 au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge şi trei au murit. 13 aveau sub 50 de ani, iar două, între 50 şi 64 de ani.

Citeste si: Restricțiile au fost prelungite în Capitală. Când scăpăm de mască

Vaccinarea ar putea fi reluată din acest weekend

În raportul experților CDC, aceștia subliniază beneficiile vaccinului care se administrează într-o singură doză, poate fi depozitat în frigidere şi poate ajunge mai uşor la grupurile vulnerabile, în faţa riscurilor foarte rare de tromboză, care pot avea consecinţe neurologice devastatoare chiar şi atunci când nu sunt mortale.

Citeste si: Țara care nu a mai înregistrat decese din cauza COVID-19

Recomandarea, care a fost adoptată cu 10 voturi pentru, 4 împotrivă şi o singură abţinere, de către Comsia consultativă a CDC pentru practicile de imunizare, va permite ca autorităţile de reglementare din SUA să ridice suspendarea temporară a utilizări vaccinului dezvoltat de J&J încă din acest weekend.

Decizia finală va fi luată de Rochelle Walensky, directorul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie de sănătate publică din țară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si