Veste buna pentru absolventii de liceu! Pot cere indemnizatie de somaj daca isi cauta loc de munca!

O veste buna vine pentru absolventii institutiilor de invatamant din Romania si care au varsta minima de 16 ani.

C.I.P., luni 13 iunie 2016 , 10:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acesti tineri pot solicita o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni daca se inregistreaza ca o persoana care se afla in cautarea unui loc de munca. Ei trebuie sa faca asta in cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, informeaza cei de la Agentia Municipaa pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti.

Indemnizatia reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimulatii ocuparii fortei de munca in vigoare.

Pentru a beneficia de acest lucru, tinerii trebuie sa depuna actele in maximum 60 de zile calendaristice de cand au terminat o institutie de invatamant si trebuie sa o faca la agentia de ocupare a fortei de munca pe raza careia isi are domiciliul.

Au nevoie de urmatoarele acte: actul de identitate (original si copie), actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii (original si copie), adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si