Veste buna pentru cei care primesc ajutoare sociale si ajutoare pentru sustinerea familiei. Guvernul a simplificat procedurile de acordare a acestora

Guvernul a adoptat, vineri, o Hotarare care simplifica procedurile de acordare a unor beneficii sociale, precum venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei şi ajutorul pentru incalzire, stabilind, printre altele, folosirea unui singur formular pentru toate cele trei tipuri de ajutoare şi eliminarea unor acte necesare.

A.S., vineri 04 august 2017 , 16:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prin noile modificari s-a reglementat folosirea aceluiaşi formular de cerere pentru toate cele trei beneficii sociale mentionate, introducerea formularului de cerere simplificat pentru solicitarea unui nou drept dintre cele trei, in cazul in care persoana/familia este deja beneficiar al unuia dintre ele, eliminarea copiilor legalizate, documentele doveditoare putand fi prezentate doar in copie şi s-a reglementat schimbului de informatii intre primarii – agentiile teritoriale pentru plati şi inspectie sociala – agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca/ inspectoratele teritoriale de munca, cu privire la verificarea indeplinirii obligatiilor prevazute de lege de catre persoanele apte de munca din familiile beneficiare de ajutor social.

Au fost introduse şi conditii şi criterii in acordarea ajutoarelor de urgenta de la bugetul de stat, care sa ateste situatia de urgenta sau deosebita in care se afla familia/persoana şi, prin aceasta, asigurarea uniformitatii in elaborarea propunerilor la nivel teritorial.

Potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati şi Inspectie Sociala, la sfarşitul lunii iunie 2017 erau inregistrati 230.699 de beneficiari de venit minim garantat. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28,... Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28, sezonul 1, luni, 25 ianuarie - VIDEO. Burhan provoaca o mare tragedie!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si