Veste buna pentru romani. Scade pretul electricitatii de la 1 iulie

Romanii ar putea plati mai putin pentru energia electrica de la 1 iuliie. Asta datorita reducerii pretului pe piata libera si scaderea tarifului de transport, a declarat, luni, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Eenrgie, Niculae Havrilet.

Author: A.L. marți 14 iunie 2016 , 21:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Romanii ar putea plati mai putin pentru energia electrica
Preţul energiei electrice pentru populatie ar putea scadea de la 1 iulie cu 1-2%, odată cu reducerea preţului pe piaţa liberă şi cu scăderea tarifului de transport, a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ, citat de Agerpres, la Forumul Energetic Regional FOREN 2016.

"De la 1 iulie, parcurgem inca o etapa pentru dereglementarea perturilor pentru consumatorii casnici, astfel incat, in cosul de consum, in loc de 40% energie cu pret reglementat, 60% cu pret liber, se va institui cosul cu 70% pret liber, 30% reglementat. Exista o consistenta scadere pe piata andor, ceea ce ne facem sa credemn, corelat cu ieftinirea activitatii de transport, la o scadere cu 1-2% la pretul final", a explicat preseidntele ANRE.

Potrivit acestuia, si tarifele de transport ar putea scadea de la 1 iulie.

"In fiecare an, ANRE ajusteaza tarifele de transport pe baza unor documente tehnice. Se fac prognoze in special legate de cantitatile care vor fi transportate. Cu cat volumul este mai mic, cu atat tariful creste — si invers.

S-a constatat ca a existat o crestere de volum, astfel ca tarifele trebuie ajustate in sensul scaderii. La ora actuala, este in dezbatere o scadere cu 7% a tarifului de transport", a adaugat oficialul ANRE.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si