Discuţiile între parlamentarii Partidului Conservator şi cei ai Partidului Laburist din opoziţie au loc de câteva săptămâni. Parlamentarii vor să se asigure că Brexitul, care ar trebui să aibă loc pe 29 martie, va fi amânat cel puţin până în iulie. De asemenea, conform The Guardian, miniştrii cabinetului au discutat despre opţiunea unei amânări cu mai mulţi parlamentari din ambele partide, iar Downing Street ia în considerare şi scenarii în care o astfel de amânare este cerută de Bruxelles, scriu cei de la News.

Veste bună pentru românii din Marea Britanie

Un parlamentar conservator important a declarat: “Am avut aceste discuţii cu miniştrii. Nu vor recunoaşte acest lucru în public dar bineîneţeles că trebuie să analizăm şi opţiunea unei amânări. Dacă suntem determinaţi să evităm un Brexit fără acord şi acordul prim-ministrului eşuează, va trebui să cerem să se oprească numărătoarea inversă şi astfel vom avea timp pentru a decide ce vom face mai departe”.

Veste bună pentru românii din Marea Britanie

Dominic Grieve, un parlamentar conservator şi fost procuror general, a declarat că şi dacă acordul lui May va fi aprobat, nu este destul timp pentru a trece prin parlament legislaţia necesară pentru ca Brexitul să aibă loc fără probleme, astfel că o amânare ar putea să fie necesară.

Purtătoarea de cuvânt privind Brexitul a Partidului Laburist, Keir Starmer, a declarat că parlamentul va trebui să discute despre toate opţiunile, inclusiv o posibilă amânare: “Dacă acordul prim-ministrului este respins la începutul lui ianuarie,

atunci vom avea doar nouă săptămâni până când va trebui să părăsim UE”, a declarat ea.

Veste bună pentru românii din Marea Britanie

UE a comunicat că ar putea lua în considerare amânarea Brexitului pentru un motiv pertinent, însă a subliniat că acest lucru nu ar însemna redeschiderea negocierilor. Blocul european ar fi dispus să ofere mai mult timp pentru organizarea unui al doilea referendum.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Chuka Umunna, parlamentar al Partidului Laburist, a declarat: “Realitatea dură este că principala cale de a opri un Brexit fără acord, care este posibil, este prin obţinerea unei extinderi a procesului articolului 50. UE a fost clară – ne vor acorda o amânare pentru a permite un nou vot, nu pentru alte negocieri, aşa că dacă ne-am angaja să organizăm un nou referendum, putem să oprim un Brexit fără acord”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si