Veste buna pentru toti cei care nu isi mai pot plati ratele la casa sau urmeaza sa fie evacuati din locuinte. Ce are de gand sa faca statul pentru ei

Astazi a intrat in vigoare o lege ce vine in sprijinul persoanelor care sunt evacuate din locuinta sau care ajung in imposibilitatea de a-si mai plati ratele pentru casa.

C.I.P., vineri 23 iunie 2017 , 12:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Statul a introdus o lege in care se vorbeste de o "locuinta de sprijin", locuinta ce va avea o suprafata de cel mult 100 de metri patrati si care se va atribui cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silita din locuintele proprietate persoanala, in urma neachitarii obligatiilor contractuale prevazute in contracte de credit ipotecar si a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei.

Mai simplu, Statul urmeaza sa ofere persoanelor care raman fara casa un spatiu in care sa traiasca si pentru care vor plati o chirie ce nu poate fi mai mare de 10% din venitul lunar al familiei calculat in ultimul an si e obligatoriu ca solicitantul sa nu mai detina o alta locuinta fata de cea din care a fost evacuat.

Exista si posibilitatea ca persoana sa nu fie evacuata din locuinta, asta daca Statul va cumpara aceasta casa, o  va transforma intr-o locuinta de sprijin si ar urma sa perceapa chirie de la actualul proprietar. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si