Veste bună pentru zilieri. Legea care îi favorizează a intrat în vigoare

Zilierii vor putea munci mai mult. O lege care pare sa ii avantajeze atat pe ei, cat si pe fermieri a intrat in vigoare incepand din acest an.

E. V., sâmbătă 12 ianuarie 2019 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca pana acum, legea prevedea ca un zilier avea dreptul sa lucreze maximum 90 de zile pe an, de anul acesta, perioada de munca s-a marit cu inca 30 de zile.

In cel mai mare bazin legumicol din tara, zilierii sunt pretiosi ca aurul. Sandu Filimon spune ca fara ajutoarele de care are nevoie tot anul, n-ar reusi sa aduca in piete legumele romanesti.

Veste bună pentru zilieri. Legea care îi favorizează a intrat în vigoare

Fermierul se bucura ca incepand din acest an statul ii va permite sa ii tina mai multi in solarii pe lucratorii cu ziua.  Noua lege le da voie zilierilor sa lucreze 120 de zile pe an, in loc de 90, cat puteau pana acum.

Cei care lucreaza cu ziua se bucura ca legea s-a schimbat.  Rasplata va fi, spun ei, pe masura muncii. O singura problema ii nemultumeste pe legumicultorii din Matca.
Desi numari de zile de munca a crescut pentru sezonieri, acestia sunt greu de gasit.

Daca un zilier munceste mai mult de 120 de zile cu forme legale si este depistat de autoritati, va fi amendat cu pana la 2000 de lei.

Te-ar putea interesa si