Veste proasta de la Montreal. Larisa Iordache s-a accidentat, Catalina Ponor a ratat calificarea

Gimnasta Catalina Ponor a incheiat, miercuri, calificarile la sol pe locul 6, iar Ioana Crisan pe 14 la individual-compus, care sunt calificante in finala, insa s-au derulat doar trei subdiviziuni din cinci. Larisa Iordache, in schimb, a ratat calificarile dupa ce s-a accidentat la incalzire la tendonul lui Ahile, iar concursul din Canada s-a incheiat pentru ea.

Author: A.C. joi 05 octombrie 2017 , 08:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Notele obtinute de gimnastele tricolore in calificari, subdiviziunea a treia, sunt urmatoarele:
Sol – Catalina Ponor 13.266, Ioana Crisan 12.800;
Sarituri – Ioana Crisan 13.600;
Paralele – Ioana Crisan 12.600;
Barna – Ioana Crisan 11.233, Catalina Ponor 12.233.

In clasamente, Catalina Ponor se afla pe locul 6 la sol, iar Ioana Crisan pe locul 14 la individual-compus (50.233). In schimb, la barna, aparatul favorit al lui

Ponor, la care spera la o medalie, gimnasta tricolora a cazut si a ratat finala, incheind pe locul 11.

Larisa Iordache s-a accidentat grav la incalzire la tendonul lui Ahile, inainte de a intra la primul aparat din calificarile la Campionatul Mondial de la Montreal, solul, si a parasit sala de concurs intr-un scaun cu rotile. Primele evaluari medicale au relevat o ruptura de tendon ahilian, astfel ca Larisa Iordache va avea nevoie de cel putin sase luni de recuperare dupa o interventie chirurgicala.

 

Ea urma sa evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea in finala la individual-compus si, cel mai probabil, joi va pleca spre Romania.

Calificarile feminine se incheie miercuri noaptea, dupa inca doua subdiviziuni.

La masculin, Marian Dragulescu este singurul gimnast roman care a obtinut calificarea intr-o finala, la sarituri, el urmand a lua startul duminica.

Tot miercuri, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicata Nadiei Comaneci, al carei nume a fost dat Pietei ”Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, in semn de recunoastere si apreciere. La eveniment au participat si gimnastii din lotul Romaniei, alaturi de alte personalitati, precum presedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzica sau Lucian Bute.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfasoara intre 2-8 octombrie.

Nadia Comaneci este ambasadorul evenimentului si va inmana medaliile de aur la individual-compus feminin

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si