Veste proastă pentru toții elevii: vacanța de vară va fi scurtată

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu își dorește lungirea anului școlar începând din toamna anului viitor și spune că vacanţa de vară ar trebui scurtată. Motivul: suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor.

Author: Razvan Ilie luni 28 iunie 2021 , 08:26

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar[Sursa foto: Facebook / Sorin Cimpeanu ]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar.

Ministrul a declarat că a făcut o propunere în acest sens chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată, fiind invocată predictibilitatea, potrivit News.ro. Măsura ar putea intra în vigoare în anul școlar 2022-2023.

Citeste si: Bacalaureat 2021, la start. Mai puțini elevi înscriși decât anul trecut. Ce subiecte se dau la Limba şi literatura română

Ministrul Educației: Este nevoie de o creştere a duratei cursurilor

 „Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor.

Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Digi 24.

Citeste si: Cum se numește site-ul de unde poți descărca certificatul COVID

În prezent conform ministrului, perioada anului şcolar durează în România 34 de săptămâni, fiind mai scurtă decât în multe ţări europene. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.

Vacanța de vară, o singură lună?

Întrebat ce părere are despre propunerea fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a afirmat că durata vacanţei de vară ar trebui redusă la o singură lună, actualul deţinător al portofoliului Educaţiei a răspuns: „O vacanţă de vară mai scurtă înseamnă o perioadă de cursuri mai lungă”.

Citeste si: Imagini șocante de la liceu. O elevă a fost bătută cu bestialitate de colegii săi

Sorin Cîmpeanu a precizat că „este nevoie de acest lucru”, însă propunerile în acest sens pentru extinderea perioadei de cursuri din anul şcolar următor, care începe în toamnă, „acestea nu au fost acceptate”, invocându-se că este nevoie de predictibilitate.

„Nu ştiu şi nu vreau să vă răspund acum (cu privire la ipoteza unei vacanţe de vară de o lună,- n.r.). Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, a mai declarat Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si