Veste surprinzătoare de la INSP. Ce se întâmplă cu copiii părinților vaccinați

Copiii care călătoresc în străinătate împreună cu părinți vaccinați vor fi obligați să stea în carantină la întoarcerea în România timp de 10 zile dacă țara în care au călătorit are incidență ridicată de Covid, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Razvan Ilie, marți 19 ianuarie 2021 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii vor trebui să stea în carantină timp de 10 zile în cazul în care au călătorit alături de părinţi într-o ţară cu risc epidemiologic ridicat, deoarece minorii sub 16 ani nu pot fi încă imunizaţi împortiva SARS-CoV-2 şi există pericolul ca aceştia să răspândească virusul, a arătat, marţi, dr.

Florentina Furtunescu de la INSP.

Chiar dacă părinţii au primit şi cea de-a doua doză de rapel din vaccinul anti-COVID, unul dintre adulţi va trebui să stea în carantină cu copilul la întoarcerea în ţară.

Citeste si: Carantina, apă de ploaie în România. Crește rata de infectare în localitățile închise

Copiii nevaccinați, factor de risc

Întrebată ce se întâmplă în cazul familiilor cu copii, știind că minorii nu se vaccinează, Florentina Furtunescu a spus: ” Situația variază în funcție de țara unde călătoresc. Dacă merg într-o țară cu incidență ridicată, copilul reprezintă un risc, e un vector, de aceea el trebuie să stea în izolare 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea acasă cu copilul ”.

Citeste si: Bill Gates a prevestit pandemia de COVID-19. S-a îndeplinit sau nu ce a zis miliardarul?

Obligația carantinării în

cazul acestor familii vine în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni o hotărâre care stipulează că persoanele care vin din străinătate în România și au făcut ambele doze de vaccin (inclusiv rapelul) nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Citeste si: Ce se întâmplă în corp după prima doză a vaccinului anti-COVID

Prima persoană vaccinată în România

Schimbarea anunțată de CNSU despre adulții vaccinați

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a emis Hotărârea nr. 4 din data de 18.01.2021 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea şi stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Marea Britanie se află pe lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, alături de Irlanda, Israel, SUA, Spania, Portugalia, Franţa sau Italia, astfel că persoanele care se întorc din una dintre aceste

state trebuie să stea în carantină.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si