Ce se întâmplă în corp după prima doză a vaccinului anti-COVID

Un medic a demonstrat eficacitatea vaccinului, iar asta chiar după prima doză. Theodora Benedek a vrut să verifice nivelul anticorpilor SARS CoV-2 la două săptămâni după administrarea primei doze de vaccin. Iar rezultatul a arătat un nivel de anticorpi de trei ori mai mare decât e considerat necesar pentru protecţia împotriva virusului.

Author: Andreea Bolocan marți 19 ianuarie 2021 , 13:33

coronavirus vaccin anti-covid reactie adversa vaccin ce se intampla in corp dupa vaccinare
Ce se întâmplă în corpul uman după vaccinare anti-COVID[Sursa foto: zf.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ca medic aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul, Theodora Benedek a fost printre primele cadre medicale vaccinate la Târgu Mureş, pe 31 decembrie.

Rapelul a fost programat pe data de 21 ianuarie. Medicul a avut însă curiozitatea de a afla care e nivelul anicorpilor produşi de organism după prima doză administrată, aşa că s-a prezentat din nou la laborator.

Cu toate că studiile indică prezenţa unei cantităţi suficiente de anticorpi abia după administrarea rapelului, Dr. Benedek a avut o surpriza plăcută la aflarea rezultatului, chiar după prima doză.

”La 2 săptămâni am protecția necesară în cazul în care m-aș infecta cu coronavirus”

”În cazul acestei determinari de laborator se considera că o valoare a titrului de anticorpi de peste 1 e pozitivă, deci organismul are anticorpii necesari pentru a se lupta cu virusul, iar titrul meu este de 4.4

unităti arbitrare pe ml, deci deja la 2 săptămâni am protecția necesară în cazul în care m-aș infecta cu coronavirus ”, a declarat medicul după aflarea rezultatului.

Theodora Benedek este profesor universitar, medic primar cardiolog şi şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș.

Citeste si: Iohannis: "Vaccinarea singură nu rezolvă pandemia." Când scăpăm de restricții?

Ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel despre prima doză a vaccinului

Doctorul Adrian Streinu-Cercel este de părere că după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe.

Citeste si: Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-COVID

”Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus, dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID.

”Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente, imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie, împreună, să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie”, a explicat Adrian Streinu Cercel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si