Veste trista pentru soferi! Vor avea de scos si mai multi bani din buzunar ca sa plateasca RCA. O asigurare ar putea sa coste 2.000 de lei

Noua lege prin care se calculeaza tarifele RCA va fi modificata, la cererea Comisiei Europene. Vestea nu este deloc una buna pentru ca soferii vor avea de scos si mai multi bani din buzunar ca sa isi plateasca RCA.

Webeditor: G. S. Author: L. S. joi 09 august 2018 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se vor elimina toate parghiile care tineau preturile in frau, dupa ce, de anul trecut RCA se calculeaza dupa niste preturi de referinta. Concret, anul trecut cand a intrat in vigoare legea, existau niste prevederi care nu au fost pe placul companiilor de asigurari si astfel au dus la plafonarea tarifelor.

S-a stabilit o formula de calcul: cheltuielile administrative ale companiilor de asigurari nu puteau depasi 25%. In perioada 2015-2016, pretul RCA era compus din 30%-35% cheltuielie cu daunele, si 65% cheltiulie administrative, raportau pierderi.

Comisia Europeana vrea sa elimine acest plafon de 25% si asta automat ar putea inseamna ca ne intoarce la preturile din 2015-2016, cand asigurarea unui tanar sofer ajungea la 1.800 de lei- 2.000 de lei. Exista anumiti asigurati care au o frecventa a daunei ridicata, cum sunt transportatorii. Potrivit noilor prevederi legale nu este admis sa se depaseasca procentul de 36% pe cheltuieli pentru daune.

Comisia Europeana propune sa se elimine si aceasta prevedere, ceea ce ar insemna ca si transportatorii sa se intoarca la nivelul preturile din 2016, cand plateau in jur de 5.000 de euro.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

sursa: observator.tv

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si