Veste tristă pentru toți creștinii înainte de Paște

Persecuțiile anti-creștine au atins un nivel fără precedent la nivel global. Africa este epicentrul atacurilor anti-creștine, iar cel mai periculos loc de pe planetă pentru creștini este Nigeria.

joi 29 aprilie 2021 , 10:00

Creștinii din Orientul Apropiat, mai puțin persecutați decât cei din Africa[Sursa foto: Asia News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un raport realizat de Biserica Ortodoxă Rusă constată că la ora actuală creștinii din Africa sunt cei mai expuși persecuțiilor. Practic, epicentrul persecuțiilor anti-creștine s-a mutat din Orientul Apropiat în Africa. Cel mai periculos loc de pe planetă pentru creștini este Nigeria.

„Situația din Nigeria ridică mari îngrijorări.

Această țară se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește nivelul de violență anti-creștină”, menționează documentul prezentat de agenția de presă Basilica.

Citeste si: Noaptea de Înviere 2021: Când se merge să se ia lumină?

Zile negre pentru creștinii din Somalia, Kenia și alte țări africane 

Estimările experților indică creșterea cu o treime a persecuțiilor anul trecut față de anul 2019. Astfel, 91% din creștinii uciși din motive religioase în întreaga lume provin din Nigeria (4,333 din totalul de 4,761). Principala amenințare la adresa lor este grupul terorist Boko Haram, activ din anul 2010.

Raportul mai menționează că, în Somalia, Kenia și țările vecine, creștinii sunt persecutați de gruparea teroristă Al-Shabaab. Aceasta atacă în principal autobuzele care fac curse între orașe. Atacatorii despart pasagerii creștini de cei musulmani și îi ucid pe primii.

Raportul, intitulat „Despre situația populației creștine din Africa”, este realizat de Departamentul Sinodal pentru Relații Externe ale Bisericii și a fost publicat pe site-ul Patriarhiei Ruse.

În el se mai menționează că în Etiopia și Nigeria este nevoie de ajutor umanitar pentru creștini, în timp ce creștinii din alte țări africane au nevoie de sprijin informațional, pentru a face cunoscute în lume persecuțiile la care sunt supuși.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si