Vești bune. O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte marţi în România

România va primi marţi, 4 mai 2021, o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Andreea Bolocan, luni 03 mai 2021 , 17:44

Cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca va sosi marți în România vaccin pfizer
Cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca va sosi marți în România[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România va primi pe lângă dozele de vaccin de la Pfizer, și cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca de până acum, mai exact 643.200

de doze.

Cea mai mare tranșă de vaccinuri AstraZeneca de până acum

”România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 doze de vaccin. Acestea vor ajunge mâine la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, anunţă luni Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, arată comunicatul de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Dozele de vaccin Pfizer vor sosi marți în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Primul oraș din Europa care va începe vaccinarea femeilor însărcinate

Centrele de stocare a vaccinurilor din București

Așadar, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 340.470 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 87.750

doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 87.750 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Citeste si: Incredibil! Paturi de carton într-un spital COVID

Citeste si: Incredibil! Paturi de carton într-un spital COVID

Câte doze Pfizer au fost aduse în România până acum

Până la această oră, România a primit 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, conform sursei citate.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Tot marți, 4 mai 2021, va sosi în țară cea mai mare tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), de 643.200 de doze, a anunțat luni, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele... Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele mai noi cotații!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19 Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
infoactual.ro
Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si