Vești bune pentru bucureștenii care merg la muncă cu metroul! Planul celor de la Metrorex

Magistrala 2 Pipera-Berceni a înregistrat o creștere a traficului în 2018, astfel că Metrorex pregătește o modernizare a liniei, care să permită trenurile să circule la un interval mai mic față de acum. Acest lucru se va întâmplă însă abia peste patru ani.

Author: G.S. marți 22 ianuarie 2019 , 15:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe magistrala Pipera-Berceni, au fost înregistrate 69,46 milioane de călătorii, în 2018, cu aproape 771.000 mai multe ca în 2017, potrivit statisticilor Metrorex. Pe celelalte magistrale de metrou traficul a fost în scădere anul trecut față de 2017.

Mai exact, 38,5% dintre cei care au folosit metroul, anul trecut, au circulat pe M2, iar la la orele de vârf, trenurile care fac legătura între cartierele din sud și zona cu birouri din zona de

nord sunt arhipline.

Cele mai solicitate stații sunt, în general, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera, dar și cele care au corespondență cu alte linii sau legătură cu importante centre de învâțământ, cum ar fi Universitate sau Piața Română (Academia de Studii Economice -ASE).

Compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, care va face ca trenurile să circule la un interval de doar 90 de secunde, față de 180 de secunde acum. Cel mai devreme, acest lucru s-ar putea întâmplă în 2023-2024, pentru că lucrările vor dura patru ani, scrie G4Media.ro.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

„Caietul de sarcini şi documentaţia de achiziţie a lucrărilor de infrastructură au termen de finalizare sfârşitul lunii februarie 2019. Valoarea estimată pentru înlocuirea căii de rulare pe întreaga Magistrală 2 de metrou (18,68 km cale dublă) şi a instalaţiilor de infrastructură aferente este de 104 mil. euro fără TVA”, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, pentru sursa citată.

 

 

 

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si