În România există aproape o jumătate de milion de șomeri, deși cererea de muncă este foarte mare. Ministrul Muncii dă asigurării că ajutorul social pentru cei ce nu au un loc de muncă, va crește.

Vești bune pentru cei ce beneficiază de ajutorul social

Ajutorul social pentru cei ce nu au un loc de muncă ar putea crește până la 525 de lei pe lună, cu 131 de lei mai mult.

Citeste si: Indemnizația de șomaj se mărește. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de mărire

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Acest ajutor se acordă pentru maximum 6 luni dacă cineva a cotizat până la 5 ani și cel mult un an dacă a cotizat cel puțin 20.

Anunț important făcut de Ministrul Muncii

„Se vor suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a ucenicilor, a şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată”, a declarat ministrul Muncii Marius Budăi, pentru Agerpres.

Citeste si: VIDEO- Un român trebuie să muncească 21 de zile pentru a își permite să plătească facturile, conform unui studiu

În această categorie intră șomerii care depășesc vârsta de 45 de ani, șomerii care sunt susținători ai familiilor cu un singur părinte sau românii care sunt șomeri de o perioadă lungă de timp.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si