Vesti bune pentru elevi si profesori! Klaus Iohannis a promulgat LEGEA
Actual

Vesti bune pentru elevi si profesori! Klaus Iohannis a promulgat LEGEA

M. P.
20 apr 2018

Klaus Iohannis a promulgat legea care priveste adoptarea unor masuri in domeniul finantarii invatamantului.

Legea prevede ca studentii, indiferent de varsta, vor circula gratuit cu trenul.

Citeste si: Schimbarile climatice se vor resimti dramatic in aceasta vara. Meteorologii avertizeaza

Pana acum, doar studentii cu varste de pana la 26 de ani aveau acest beneficiu.

"Studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa (licenta, master, doctorat), in institutiile de invatamant superior acreditate, indiferent de varsta, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern. Institutiile de invatamant superior acreditate poarta responsabilitatea legala asupra distribuirii legitimatiilor de student pentru gratuitate la transport, precum si asupra eliberarii adeverintelor care sa ateste calitatea de student", stipuleaza legea promulgata.

Citeste si: Lovitura pentru romanii din strainatate! Pe langa justificarea banilor pe care ii trimit in tara, ei trebuie acum sa faca si ASTA

Prin acest act normativ se mai stabileste ca "fondurile necesare pentru executarea hotararilor judecatoresti executorii, ce au ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din invatamant se asigura prin bugetul de stat de la bugetul Ministerului Educatiei Nationale".

Astfel, in 2018, se va plati 5% din valoarea titlului executoriu, iar in 2019 - 10%. In 2020 si 2021 se va plati cate 25% din valoarea titlului executoriu, urmand ca in ultimul an de plata, 2022, procentul sa fie de 35%.

Citeste si: Poluarea provocata de resturile de plastic ar putea deveni istorie. Savantii au descoperit o enzima care se hraneste cu ele!

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook